För er som följer bloggen på Facebook spanade säkert för någon helg sedan in att vi hade en liten grillmiddag där jag bjöd på diverse godsaker – marinerad potatis, kalla yoghurtsåsen, marinerad kycklingfilé och så dessa goda färsbiffar
Jag gjorde kryddigafärsbiffar, en kycklinggryta med ajvar, myntasås, tabbouleh, halloumigratinerad sivripaprika, sallad med bönor och fetaost samt bjöd extra ajvar relish och bröd till
I alla fall i bloggen, för i verkligheten sitter jag vid datorn och dricker fredagsvin medan Olof lagar färsbiffar och gnolar på låtar som var populära för väldigt länge sedan
Här hittar du mitt vita formbröd och här nedan följer recept på färsbiffar och min röda tomatchutney, så kan du testa det till nån av höstens utflykter ut i skog och mark
Drink med gratinerad brieost och romsnittar och till varmrätt blir det saftiga färsbiffar i kryddig pepparsås och avslutningsvis en äppelpaj med svarta vinbär och vit choklad
Perfekt till exempel med grillad kyckling till grytan, eller färsbiffar, eller kryddiga korvar. En vegetarisk gryta som för den skull inte behöver skrämma bort några köttätare
Blanda färsen med ägg, potatismjöl, vatten, salt och kryddor. Forma till pannbiffar. Stek biffarna i olja i en stekpanna på ganska svag värme, ca 5 minuter per sida, tills de har fin färg och är genomstekta
Kryddiga biffar kräfva kryddiga drycker, så skulle man ha uttryckt sig på Albert Engströms tid. Börja med att blanda samman alla ingredienser till salsan och ställ den svalt