ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade. Till servering1 kg färskpotatis, kokt
600 g färskpotatis 2 dl gräddfil, avrunnen (låt rinna av i ett kaffefilter ca 1 timme) 1 knippe ramslök, mortlad med lite rapsolja salt 600 g varmrökt lax dill (sallad eller andra späda blad)
) Och ännu godare med färskpotatis. I fredags åt jag och hjärtat lax, det är ju så sällan man äter det så när man väl äter det så är det ju bara såååå gott
Lite skivad gravad lax, lite stekt färskpotatis som kryddas upp med gräslök, svartpeppar och salt. En lyxig sommarrätt som kommer ifrån vad som fanns kvar i kylskåpet
Pensla lax med olivolja, strö på fänkål- och senapsfrön. Dela laxen i 4 portionsbitar. Smaka av med salt och peppar 700 g Norsk laxfilé. 800 g färskpotatis
Färskpotatis. Pensla laxbitarna med olivoljan och strö över lite havssalt, lägg på en ugnsfast form. Stek färskpotatisen i olivoljan tillsammans med rosmarinkvisten som avger smak