Lagade en ny förrätt till fredagsmyset igår, oj vad god den blev♥Halloumiosten tillsammans med chili, citron, rostade pinjenötter och balsamico blev en ljuvlig kombo
Vi skulle dock behöva lite ny inspiration vad gäller så kallat drinktilltugg, kanske sitter du på något bra, lättfixat och gott tips som helst går att förbereda i god tid innan det ska huggas in på, något som kan serveras istället för förrätt
Gör du salladen i mini portioner har du även en härlig förrätt. 2 halloumiostar (á 200 g) i skivor om ca 1 cm. 2 halloumiostar (á 200 g) i skivor om ca 1 cm flingsalt
Förra veckan hade Håkan, som vet hur han ska göra för att få sin frus humör att höjas, med sig både kallrökt och gravad lax hem i matkassen och tanken var att det skulle bli någon form av förrätt
En sån här sallad kan också serveras som tillbehör eller förrätt. För att fira den fina dagen gjorde jag en enkel sallad med en ny halloumiost som jag inte sett i affären förut, en ”grilloumi” kryddad med mynta
Det här är ett härligt vegetariskt grillalternativ på sommaren, men det går lika bra att plocka fram grillpannan på spisen och slänga ihop en ljuvlig sallad så här på höstkanten och exemeplvis servera som förrätt
Pakora är en chaat-rätt – servera dem nyfriterade, gärna med Sooth Chutney, Hari Chutney och Chaat Masala, som snacks till en kopp té, som förrätt eller del av en måltid
Ät paprikorna som förrätt eller lättare lunch med bröd, eller kanske till en bit fisk. Tycker man av någon anledning inte om sardeller, eller har vegetariska tendenser, kan man ersätta dem med tärnad (vegetarisk) feta- eller halloumiost, eller kanske några kaprisar