Perfekt som förrätt eller mindre ensamrätt. En riktigt god kantarellmacka i ny tappning. Receptet ger två rejäla mackor eller förrätt till fyra personer
Supergod toast. 2 skivor surdegsbröd 1 msk smör 250 g kantareller 1 msk smör salt & peppar 2 st schallotenlök, finhacka 100 g philadelphiaost ½ dl riven parmesanost 1 tsk vinäger ev gräslök och rosepeppar till garnering Bred ett tunt. 250 g kantareller
Stek brödet i en stekpanna med lite smör, stek kantarellerna tillsammans med schalottenlöken och vitlöken, salta och peppra, vänd sist i den hackade persiljan
Ni hittar även nyårssnittar här, nyårsdrinkar här och förrätter här. Bookmaker toast. 200 g krämig ost av märket Bonjour (2 burkar) med smak av kantarell. 200 g krämig ost av märket Bonjour (2 burkar) med smak av kantarell
Skagentoast – en klassisk förrätt med smak av kräftskiva. Toast med svamp- och äppelröra. Det finns ju så klart många andra ätbara och goda svampar än den vanliga gula kantarellen
Den andra förrätten jag gjorde på nyår var kantarellkanapéer. Från början hade jag tänkt göra kantarellbruschetta eller toast, men det slutade med ett eget litet experiment som blev riktigt gott om man gillar kantareller
Detta är ett bra alternativ som förrätt eller som en vegetarisk rätt. När jag gjorde inlägget "Gratinerad chevretoast med smörstekta kantareller" så fick jag frågan av Linnea om man kunde göra en glutenfri variant på detta och så klart började min hjärna spinna direkt och därav kommer detta inlägg
När det blev dags för förrätterna (eller de mindre rätterna, menyn är inte så stel här) hade både mamma och jag beslutsångest och bestämde oss för att dela på två
Vi hittade massor av kantareller, så det fick bli toast till förrätt en kväll. Kantareller och blåbär (till dessert) i skogen, korvar, fläsk och grönsaker i kyl och källare