Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstrade pilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Löjromstoast som förrätt, och en grillad kladdkaka till efterrätt. Till dig och din familj hade jag grillat min ”Paradrätt” Reversed renfile med rödvinssås med lingon och blåbär
Förrätt nr. Förrätt nr. Igår var vi ute och åt på restaurang Passion i Borås för första gången. Vi hade för oss att vi hade läst en bra recension i tidningen, men mer än så visste vi inte
Det vi kom fram till att vi verkligen gillade var främst förrätterna - sill, gravad lax, paté och rökta korvar, samt en god griljerad skinka, julbröd, stark senap, julöl och snaps
Förrätt. En måltidsresa. genom ett århundrade. Finländsk matkultur. och måltidshistorik är unik i världen. Hörnstenarna i den finländska matkulturen är smakerna och kraften från den nordiska
Men vi skippar smörgåsar och hugger in på förrätterna, efter en frisk ammis på gröna ärtor. Öster om Renstiernas kan förefalla vara en lång väg att gå, men där finns numera en del matställen som lockar