Förrätt spansk recept

Spansk tortilla med heta vitlöksräkor

Spansk tortilla med heta vitlöksräkor

Torillan räcker till 10 personer om den serveras som förrätt. 2 st spanska pepparfrukter. Severar man den som lunchrätt/middag så räcker den till 4 personer
Spansk afton!

Spansk afton!

Jag och Samuel hittade och gjorde förrätten. En kväll i Augusti körde vi middag med spanskt tema. Eviva España
Vietnamesisk sallad, bättre än det mesta.

Vietnamesisk sallad, bättre än det mesta.

VIETNAMESISK SALLAD MED FLÄSKKOTLETT 6-8 port som förrätt, 4 port som huvudrätt1 isbergssallad½ kruka koriander½ kruka mynta4 msk vitvinsvinäger4 tsk socker2 tsk salt1 1/4 dl vatten2 små morötter½ gurka1 salladskål100 gram osaltade rostade jordnötterrostad lökDRESSING1 liten gul lök eller 2 schalottenlökar, finhackat1 riven vitlöksklyfta1 röd spansk peppar, finhackad1 msk riven ingefära4 tsk fisksås1 lime, saften2 tsk farinsocker2 tsk hackad mynta1
Uppfriskande Gazpacho!

Uppfriskande Gazpacho!

Även perfekt som en förrätt och blir bara godare av att stå i kylen under natten. Förrätter, Soppa, Vardagsrätter, Vegetariskt Tagged
Avokadosalsa med räkor och lime

Avokadosalsa med räkor och lime

½ - 1 mild röd eller grön chili (spansk peppar). Skala räkorna och dela eventuellt varje räka i två bitar
Räkcocktail  med granatäpple

Räkcocktail med granatäpple

Enkla förrätter till många. Räkcocktail. 1. Skala räkorna. Halvera granatäpplet och plocka ut kärnorna. 2. Dela, kärna ur och tärna gurkan fint
Pilgrimsmusslor med avocado, grape och lime

Pilgrimsmusslor med avocado, grape och lime

Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept med pilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Kungskrabba och pilgrimsmusslor med fräsch salsa och "rökig" majjo

Kungskrabba och pilgrimsmusslor med fräsch salsa och "rökig" majjo

En av nyårsaftonens förrätter. Kungskrabba och pilgrimsmusslor2 paket fryst kungskrabba (à 400 g)2 paket frysta pilgrimsmusslor (à 200 g)flingsaltnymalen svartpeppar1 msk smör1/2 msk olivoljaFräsch melonsalsa2 tomater150 g honungsmelon1/2 stjälkselleri1 liten grön chilifrukt (t ex spansk peppar)1 salladslök1 tsk flytande honung1 1/2 msk färskpressad limejuice1 msk olivolja1/2 tsk saltev ett par droppar tabasco2 msk grovhackad korianderlimeklyfta och koriander till garnering2 äggulor2 tsk färskpressad citronjuice1 tsk dijonsenap1/2 tsk salt2 dl neutral rapsolja0,8krm hickory liquid smokeGör så härKungskrabba och pilgrimsmusslor1
Fyllda piroger med tonfisk

Fyllda piroger med tonfisk

Hacka löken. Blanda i tonfisken och löken tillsammans med osten och kryddorna i en skål och smaka av. Ta ut rundlar av degen med ett stort glas
Grön och skön ärtsoppa

Grön och skön ärtsoppa

En utmärkt lunchsoppa eller som god förrätt i helgen. 0,25 röd spansk peppar. 0,25 röd spansk peppar. Soppa har blivit en stor del i mitt matlagningsliv
Heta räkor i chili och vitlök

Heta räkor i chili och vitlök

Hacka vitlöken och spansk peppar, lägg det med räkorna. 1/4 spansk peppar. Lägg räkorna i en skål. Häll på räkspad, olivolja och chiliflarn, blanda
Vitlöksstekta räkor med zucchini

Vitlöksstekta räkor med zucchini

Servera som förrätt eller lättare huvudrätt. Dela, kärna ur och strimla den spanska pepparn. Fräs zucchini, spansk peppar och vitlök i några minuter
Rensteksknyten

Rensteksknyten

1 röd spansk pepparfrukt. Tina smördegsplattorna på köksbänken 10–15 min. Fyllning. Skala och finhacka löken
Melon med lufttorkad skinka

Melon med lufttorkad skinka

Det här är väl en av de lättaste förrätter man kan servera. ) Skär melonen i vackra klyftor och bitar som du ser på bilden och lägg på skivor av italiensk lufttorkad prosciutto eller spansk jamón serrano eller tysk Katenschinken som är en kallrökt god skinka
Räkbruschetta med havtornsvinägrett

Räkbruschetta med havtornsvinägrett

röd spansk. Sätt ugnen på 225°. Skala räkorna. Halvera, kärna ur och skär tomaterna i små tärningar. Skala och finhacka röd- och vitlök
Morotssoppa med getosttoast

Morotssoppa med getosttoast

1 st röd spansk pepparfrukt. Sätt ugnen på 275°. Kärna ur och strimla pepparfrukten, skala och strimla lök och vitlök