Förrätt vaktelägg recept

Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

vaktelägg. Först ut är förrätter. Hej hopp. Idag fylls bloggen med tips på nyårsmat. Rårakor med västerbottensost
Äggkokotter med sparris, vaktelägg och knaprig Serranoskinka

Äggkokotter med sparris, vaktelägg och knaprig Serranoskinka

Kokotterna passar lika bra till förrätt som till festlig brunch eller småmys på kvällskvisten. Jag kunde inte motstå de söta vakteläggen - trots priset - och använde dem i kokotterna, som också fick smak av sparris och ost, och med garnering av knaperstekt Serranoskinka
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

vaktelägg. Och här kommer några tips på förrätter från året som gått, både vegetariskt och ickevegetariskt, med kött och med fisk
Fira Valborg med vårgrön spenatsoppa och pocherade vaktelägg

Fira Valborg med vårgrön spenatsoppa och pocherade vaktelägg

Som liten förrätt räcker soppan till sex - åtta personer, som lunchrätt till fyra. Traditionellt ska det väl ätas sillfrukost eller sillunch, och någon kanske t o m vågar sig på att ta fram grillen ur gömmorna, men jag tycker det passar bra att bjuda på en vårligt grön spenatsoppa med pocherade vaktelägg
Tips på Alla hjärtans dag-menyer

Tips på Alla hjärtans dag-menyer

Här kommer några tips på förrätter, varmrätter och efterrätter. Får man inte tag i vaktelägg, så kan skippa det

Gott nytt 2012!

Förrätten var hummer och halstrad pilgrimsmussla på citrussallad med en fluffig citrussyrlig dressing
Tack och lov för stretchjeans!

Tack och lov för stretchjeans!

Här kom vår förrätt (till vänster) som bestod av ceviche på marinerad röding, emulsion (den här är ett kapitel för sig), picklad rödlök, vitlökskrutonger samt pocherade vaktelägg

Midsommar

Tänkte göra en variant på förrätten vi bjöd vännerna på här om veckan. Original receptet serverar råa vakteläggulor
Västerbottensostplättar

Västerbottensostplättar

Här kommer alltså receptet på nyårsaftonens förrätt. vaktelägg. vaktelägg. Mums. Danne och Max fick sina serverade med västerbottensskinka och melon eftersom de inte tål skaldjur

Linie Award 2015 i Stadshuset

Förrätt med öl och sprit. När vi satte oss till bords bjöds vi på förrätten carpaccio på oxfilé med parmesan, ruccolapesto, ruccola och balsamvinäger
Ramslökssoppa

Ramslökssoppa

Årets förrätt blir nog med stor sannolikhet ramslökssoppa. Servera gärna soppan med kokt vaktelägg och blomknopp av ramslök
Högbo Brukshotell

Högbo Brukshotell

Val av förrätt och varmrätt väljs alltså a la carte. Liten amuse med vaktelägg och rökt creme fraîche före maten
Porcherade vaktelägg från Tjärdalen med löjrom - sommarens förrätt

Porcherade vaktelägg från Tjärdalen med löjrom - sommarens förrätt

Lokala vaktelägg från Tjärdalen frågel. Två varianter på vaktelägg - pocherade och kokta - med löjrom och örterRecept för 4 personer8 vakteläggGräslök, en handfull1 msk parmiggianoLöjrom, ca 100 gramÖrter, exempelvis körvel och dill1 msk äppelcidervinägerEgen majonäs, se föregående receptGör så här. Vaktelägg från Tjärdalen fågel/Husmor Recept för 4 personer. 8 vaktelägg