) Vi har ju kört lite av ett menyförslag vad gäller påskmenyn denna veckan upptäckte vi, det började medsillen, fortsatte med efterrätten för att sedan komma en varmrätt, så nu fattas ju bara förrätten
Midsommarafton närmar sig med stormsteg och jag har tillsammans med Klädesholmen Sill (läs mer här) tagit fram två recept på matjessill som passar finfint till midsommarbuffén
Det har ju blivit en riktig hit medauberginesill, det synd överallt nu. Här har vi en grund till alla med julsmaker, sedan fyllde vi brukarna med lite olika
Börja med att skiva jordgubbarna i ½ cm tjocka skivor och lägg i en skål. Om man inte vill äta den klassiska midsommarlunchen som oftast består av sill, potatis, lax osv så tycker jag man kan ha en somrig förrätt istället, tex den här jordgubbsbruschettan passar alldeles utmärkt
Inte i form av Påskägg fulla med godis eller bröd, men gärna en inlagd sill och någon god dessert. Mängder av Påskmat går att anpassa enkelt till LCHF, med mycket av nyttigt fett och mindre av ohälsosamma kolhydrater
Smaka av med salt och peppar. Det är lite olika vilken sorts fisk man blandar ner i sin gubbröra, somliga föredrar att ha i ansjovis men vi har nästan alltid matjessill i vår
(Enda undantaget som bekräftar regeln är svärmors sill). -)Vi var duktiga i somras vid Kuluturen vid ån i Esbo och belönade oss nu med att kocka tillsammans på Helsingin kulinaarinen instituutti (Helsingfors kulinariska institut)
Tärna äggen och blanda dem medsillen, majonnäsen och gräslöken. Smaka av med vitpeppar och ev. Ta upp sillen ur burken och låt den rinna av ordentligt, skär den sedan i kuber