Förvälla kirskål recept

Kirskålspaj

Kirskålspaj

Förväll kirskålen. Lägg i kirskålen och sen allt i det förgräddade pajskalet. Du kan självklart byta ut kirskål mot mangold eller spenat
Kirskåls- och nässelsoppa

Kirskåls- och nässelsoppa

Grön av trädgårdens ogräs, kirskål och brännässlor. Skölj nässlor och kirskål. 1 broccoli (250 g) / 0,5 gul lök / 1 vitlöksklyfta / 1 näve kirskål / 1 näve nässlor / 1 l vatten / 2 buljongtärningar / 1 dl creme fraiche / örtsalt / svartpeppar / finriven muskotnöt / smör att fräsa i. / 1 näve kirskål
Nässel- och kirskålspaj med kantareller

Nässel- och kirskålspaj med kantareller

Med en fyllning av kirskål, nässlor och kantareller är det en flirt med både vår och höst. Förväll nässlor och kirskål någon minut
Kirskålspaj

Kirskålspaj

Rensa kirskålen så stjälkarna kommer bort. Lägg i kirskålen. 500 g kirskål. Pajdeg. Arbeta ihop mjöl, smör och vatten till en deg
Äta ogräs?

Äta ogräs?

Köttfärsbiffar med nässlor + kirskål. Plockad en korg med nässlor och kirskål, förvällde dem. Äta ogräs. ja, både nyttigt och gott
Kirskålpaj med chevreost

Kirskålpaj med chevreost

Blanda ägg och mjölk och rör ner den avrunna kirskålen. Skölj kirskålen, skär bort stjälkarna ifall du fick med dem och förväll i kokande vatten 1 minut, (spenat behöver inte förvällas). 1 ½ l späd kirskål( eller färska spenatblad )
Malabarspenatpaj med tomat och fetaost

Malabarspenatpaj med tomat och fetaost

Blanda snabbt ihop pajdegen och lägg den att vila i kylskåpet någon timme. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda i 10-15 min på 225 grader

Dagar med värmebölja

OGRÄSPAJ med kirskål och nässlor. nässlor, kirskål, målla). nässlor, kirskål, målla). Efter dagar med värmebölja kom så äntligen några droppar fukt från ovan
Malabarspenatpaj

Malabarspenatpaj

Blanda snabbt ihop pajdegen och lägg den att vila i kylskåpet någon timme. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda i 10-15 min på 225 grader
Ogrässoppa med vaktelägg

Ogrässoppa med vaktelägg

förvällda nässlor - kirskål - citronmeliss och mynta. Skala och finhacka schalottenlök, vitlök och potatis
Vitaminboostad ogräspannacotta

Vitaminboostad ogräspannacotta

Jag klippte späda blad av nässlor och kirskål som jag sen förstärkte med ramslök. ca 1 dl finhackade förvällda ogräsblad (nässlor, kirskål och ramslök) / 1 msk smör / 1,5 gelatinblad / 1,5 dl vispgrädde / 2 dl creme fraiche / 0,5 dl torrt vitt vin / 0,5 hönsbuljongtärning / svartpeppar från kvarn
Kirskålspaj

Kirskålspaj

Jag äter gärna kirskålspaj. Nej, kirskålen är inte bara ett besvärligt ogräs i trädgården att sucka och svära över, ingalunda säger jag
Gott från naturen - nässlor

Gott från naturen - nässlor

Före du använder nässlorna ska de förvällas eftersom de annars bränns. ex kirskål, små björklöv (har jag åtminstone läst om att det går att äta), granskott och maskrosknoppar

Nyttan av ogräs

Du kan plocka ihop flera liter nu på våren, förvälla och frysa in i små portioner att njuta av hela året
Ogrästider

Ogrästider

Här kommer recept på en ogrässoppa, kirskålscapuccino. Lägg is i en skål och fyll med vatten, häll av kokvattnet och lägg kirskålen i isvattnet, detta för att behålla den gröna vackra färgen