Ja mina vänner, då var det dags för mitt andra bidrag till "Grönare högtider". Som jag berättat innan så är det ju påskrecept det handlar om nu och om jag får säga det själv så är ju i alla fall färgerna på den här härliga förrätten väldigt "påskiga"
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Själv tycker jag det är roligt att testa på nya saker, även om det kan vara vanskligt att göra en rätt man aldrig ätit tidigare för första gången när gästerna sitter och väntar
Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Den här bakelsen är en liten utvecklingen sen midsommaraftons Skagentårta för den som minns. Nu adderar vi till lite gravad lax och bröd och vips har vi skapat oss en bakelse istället för en tårta
Klipp lite flikar runt om hela brödet (ser lite festligare ut) Pensla brödskivorna med vatten och låt dem ligga på en plåt i ugnen 225 grader i 2-3 min
Från vänster. Primörgrönsaker med kryddig hollandaisesås, sparrisrisotto med kalv och gremolata, rabarbersoppa med vit chokladmousse och söta smulor, från boken "Taste by Louise", foto
Nyårsaftons desserten. bärpaj med vit chokladfyllning. 2015-12-31T14. 11. 00+01. 00">31 december 2015, 14. Ikväll ska vi äta gott och umgås hela familjen och jag ska börja med att förbereda kvällens tre rätters middag
Igår kom Peters bror på långväga besök, jättekul. När man inte har familjen så nära sig så är det verkligen mysigt när de kommer på besök och man får umgås lite extra
Ett snabbt mobil inlägg. Här blev det en liten förätt med rökta räkor i Abu röken och en ny cider som finns på marknaden Magners cider med smak av äpple