Gädda i folie recept

Mammas gädda i saltlag

Mammas gädda i saltlag

Smörj en aluminiumfolie med smör, lägg ditfisken, klicka på smör och. Jag är ingen fantast av gädda men det här receptet på gäddai ugn är verkligen supergott
Pepparrotsfisk i ugn

Pepparrotsfisk i ugn

Kanske det är lite av ett helgerån att inspireras av ett recept ur en sådan bok och inte nyttja den tänkta råvaran, men jag hade absolut testat gädda om jag haft sån fiskfilead och klar i frysen… nu fick det bli MSC-märkt torsk istället
Fisk à la Provence

Fisk à la Provence

Lägg grönsaker och fiskfolien. Vik dem dubbla, pensla dem med smör-&rapsolja. Skiva fänkål, vitlök och tomat
Citronmarinerad röding med klass

Citronmarinerad röding med klass

Häll upp smeten i en liten ugnsfast form och täck med folie. Mousseline. Mixafisk, krabbkött och äggula till en slät smet

Fållan - efter 41 år

gäddan och löjan. De flesta har kanske hört talas om Folies Bergère, en teater iParis. Sjön Magelungen ligger söder om Farsta i Stockholms utkant
Hel gädda i ugn

Hel gädda i ugn

Fyll gäddan med smörblandningen och lägg ifolie. Att tillagafiskifolie är ett gott och enkelt sätt, oavsett vilkenfisk man väljer
Nyfånga gädda i foliepaket

Nyfånga gädda i foliepaket

Gäddan som tillagadesi ett foliepaket (där jag hittatliteinspirationvia "Laga vilt från skog och sjö" från Carina och UlrikaBrydling) och smälte riktigti munnen

Vitlöksfrossa med nyfångad gädda

  Lägg fiskenifolie eller i en ugnsfast form. Gädda mår bäst av låg värme och längre tillagningstid. Krydda med salt och peppar på insidan av fisken och hyvla över rikligt med smör
Horngädda - nu när det är säsong

Horngädda - nu när det är säsong

Häll över dill och salt och lindainifolie. När jag var liten älskade jag horngädda, det var den enda fisken kan visste namnet på för den hade gröna ben
Fisk á la provence

Fisk á la provence

gädda. Lägg grönsaker och fiskfolien. Vik dem dubbla och pensla dem med smör- & rapsolja. Skiva fänkål, vitlök och tomat
Siken, skärgårdens pärla.

Siken, skärgårdens pärla.

Sik, Gös, Abborre,gädda, Lake, Strömming, ja, alla dessa fiskari våra egna farvattenborde viverkligen förstå att uppskatta mera än vad som görs idag

Gäddpaté med röd luva

Ställ in en långpannan fylld till. med vatten i ugnen.   Kör gäddfiléerna noga i en matberedare så att alla eventuella kvarvarande ben mals ner och så att smeten blir porös

Buga eder, drottningen är här

fick jag en fingädda som jag fjällade och gned in med salt, peppar och olivolja, fyllde med ett par citronskivor, smör och ett par dillkvistar, slog inifolie och lade på grillen

Vitlöksdoftande gädda

Prova med sticka när gäddan är färdig, håll den varm på serveringsfat (lägg över folie). Fyll gäddan med hälften av smöret, samtligavitlöksklyftor, persiljan och timjan och lägg gäddani en trång smord ugnssäker form

Grillad gös i foliepaket

Jag valde att tillaga den precis som jag gjorde med gäddan- i ett foliepaketgrillen. Men enda sedan midsommar där jag fickiuppgift att rensa och tillaga den gäddanvifick upp så har jag varit sugen på att laga mer

Fiskfärs

Jämna till ytan och täck formen med folie.  Skär fiskenimindrebitar. Lägg fiskeni matberedaren tillsammans med salt, peppar, potatismjöl och ägg

Festlig fiskpaté

Jämna till ytan och täck formen med folie.  Lägg fram alla ingrediensernai köket så att de får rumstemperatur