2 msk gås- eller ankfett. 2 msk gås- eller ankfett. Här i England är söndagssteken helig oavsett vilket djur den kommer ifrån, och det är ett område jag är lite osäker på
Att confitera innebär att ugnssteka på låg värme täckt i fett, och visst kan man använda olivolja, men jag föredrar ank- eller gåsfett till confitering
Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre. Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
Döm om vår förvåning, vår genomarbetade tjej som fixat spåren klockrent på alla träningar släppte gåsen när hon bara hade en liten bit kvar till husse och tuggade på den
Första momentet var spåret, viltet som skulle bärgas för dagen var grågås. Men mattes erfarna nioåriga Drottning vet precis hur det ska gå till och levererade gåsen tillbaka i ett säkert grepp och gjorde en snygg sittande avlämning När vi kom till vattenarbetet visade det sig att hennes ålder och klokhet blev räddningen
grågås. kanadagås. vitkindad gås 10 unga. Idag blev det i princip samma promenad som förra lördagen för min del, från T-centralen utefter Strandvägen, Djurgårdsbrunnsviken till Isbladskärret ute på Djurgården
hon skriver till exempel om hur hon lider av ”migraine” efter veckors slitsamt julstök, och ger ingående beskrivningar av hur det går till att slakta en gås eller stoppa korv