Det var strax innan Mårten Gås och det såldes anka och gås för fullt i matbutikerna. Nedan följer hur jag gjorde, jag kombinerade olika recept lite här och var som var snarlika varandra
Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Lägg köttet (det går bra med både fryst eller tinat) i aluminiumfolie i en långpanna och sätt in den i ugnen
Inför en skånsk gåsamiddag är det vanligt att laga svartsoppa som smaksatts med kryddor som nejlikor, ingefära och kryddpeppar, samt med något alkoholhaltigt såsom starkvin eller konjak
Gåsen. Skär av vingarna på gåsen, precis i leden, och lägg dem åt sidan. Skär bort fettanhopningarna på gåsen som sitter vid halsen och baktill på gåsen och lägg dessa i en kastrull för att använda till stekning
När det finns så mycket annat som t ex anka, gås, pärlhöna och vaktel. Vi hade ingen aning om hur man skulle laga dem, men googlade rätt på ett recept och konstaterade att det inte var svårare än att steka kyckling i ugn