DAGENS RECEPT 14-10-17SPRÄNGD FÅGELPröva att spränga en kalkon, gås eller annan fågel och festa på i Allhelgonahelgen eller till Mårtens afton. 6 - 8 portioner1 kalkon, ca 2½ kg,eller 1 gås, ca 4 kgIngnidning. Sjud under lock 1 - 1½ timme för kalkon och 1½ - 2 timmar för gås. 1 kalkon, ca 2½ kg,eller 1 gås, ca 4 kg
Det var strax innan Mårten Gås och det såldes anka och gås för fullt i matbutikerna. Nedan följer hur jag gjorde, jag kombinerade olika recept lite här och var som var snarlika varandra
En sås som passar lika bra till kyckling, gås och kalkon som till anka. Denna gången simmade ankan i en fikonsås, efter ett recept märkt med GOTT från gröna skattkistan
Ekologiskt nötkött, gås och anka går bra. Sanna Ehdin har skrivit en receptbok som heter Sannas matbok, för den självläkande människan, så där hittar man en massa enkla, mättande recept som baserar sig på IFD-principen
Att confitera innebär att ugnssteka på låg värme täckt i fett, och visst kan man använda olivolja, men jag föredrar ank- eller gåsfett till confitering
Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre. Det är alltid lika kul att komma på recept och dela med sig, hoppas att ni tycker det smakar
Vi ville inte förändra för mycket, det är tillräckligt med jobb att bara göra denna förändringen, alla inlägg måste gås genom för att ändra storleken på bilderna och placera om dom
Igår hade vi då rakt inte tid med varken vårt eget eller andras cyber kök, då hade vi bara tid för varandra, det är mycket som händer på en helg som ska gås igenom
Denna goda nöt från Central- och Sydeuropa, använd redan på romartiden, passar nämligen utmärkt som tillbehör till t ex anka och gås där den lilla mjuka sötman ger en extra kick
Har vaknat upp sent om sider till en solig lördag, efter en härlig fredag med god fredagsfika, lång cykleltur och sist men inte minst - en fantastiskt rolig kväll med en hel drös roliga, sköna kvinnor som alla samlats för att umgås med Erika som ska gifta sig om några veckor
Förra året ugnsstekte jag en kyckling i stället för gås till Mårten. Svartsoppa är inte min favorit - den ersätts med trattkantarellsoppa (recept här på bloggen)
Tänkte bjuda er på receptet på brödet jag bakade igår. Jag hade inte tillräckligt med lingonsylt hemma så bytte ut hälften mot mer yoghurt, men blir antagligen ännu godare om man gör enligt receptet