Nu är levern på dessa ankor jag köpt inte ens i närheten av att se ut som den ank- eller för den den gåslever man stöter på i andra sammanhang, i andra typer av anrättningar
Till förrätt blev det Vildgåsbröst & gåslever med äpplemarmelad. I dag sammanstrålade vi med goda vänner och åt oss igenom en riktigt skånsk tradition, nämligen Gåsamiddag på Staffanstorps gästis
Jag tillhör dem som inte tycker att gåslever i olika former är en delikatess. Till förrätt åt jag denna fisktartar på lax och torsk med smak av citron, koriander och chili
Få kanske vet att Ungern är den andra största producenten, efter Frankrike, av foie gras (gåslever). Här kunde man få lever både på längden och tvären, som soppa, som förrätt, som huvudrätt
Timbaler med gåslever och tryffel. Förrätten. Förrätten består av kroketter, rissoler eller krustader. gös), 3) förrätt (kroketter, rissoler eller krustader), 4) kött (rensadel), 5) mellanrätt (timbaler på varm eller kall fågel, garnerade med ostron), 6) stek med salad, 7) grönrätt (sparris eller gröna ärter) 8)efterrätt (vaniljpudding eller gelé)
Det tog ett tag innan vi hittade huvudingrediensen till förrätten, gåslevern. Nu vet vi att för att kunna skära fina skivor i gåslever bör den ha passerat kylskåpet under några timmar
Restaurangen erbjuder samma à la cartemeny vid lunch som på kvällen, och innehåller rätter som ägg i majonnäs, gåslever, varm chèvre på salladsbädd, gratinerad löksoppa, konjaksflamberad pepparstek, råbiff, grillade sardiner, crème brûlée och tarte tatin