Gåslever förrätt recept

Min anklevermousse

Min anklevermousse

Nu är levern på dessa ankor jag köpt inte ens i närheten av att se ut som den ank- eller för den den gåslever man stöter på i andra sammanhang, i andra typer av anrättningar
Gåsamiddag

Gåsamiddag

Till förrätt blev det Vildgåsbröst & gåslever med äpplemarmelad. I dag sammanstrålade vi med goda vänner och åt oss igenom en riktigt skånsk tradition, nämligen Gåsamiddag på Staffanstorps gästis
LCHF i Frankrike

LCHF i Frankrike

Jag tillhör dem som inte tycker att gåslever i olika former är en delikatess. Till förrätt åt jag denna fisktartar på lax och torsk med smak av citron, koriander och chili
Budapest - dag 2

Budapest - dag 2

Få kanske vet att Ungern är den andra största producenten, efter Frankrike, av foie gras (gåslever). Här kunde man få lever både på längden och tvären, som soppa, som förrätt, som huvudrätt
Tillbaka till Star Inn Harome

Tillbaka till Star Inn Harome

Maken åt en förrätt med en skiva grillad blodpudding, stekt gåslever, vattenkrasse och äppel-och-vanilj-chutney

Matrelaterad historia - blandat

Timbaler med gåslever och tryffel. Förrätten. Förrätten består av kroketter, rissoler eller krustader. gös), 3) förrätt (kroketter, rissoler eller krustader), 4) kött (rensadel), 5) mellanrätt (timbaler på varm eller kall fågel, garnerade med ostron), 6) stek med salad, 7) grönrätt (sparris eller gröna ärter) 8)efterrätt (vaniljpudding eller gelé)
Intervju med Johan Magnusson

Intervju med Johan Magnusson

Jag gjorde en riktigt god med kalkonkött, gåslever och vin som blev fantastisk – en superb kombination av smaker
Fredagsfeeling och jävligt förbannad

Fredagsfeeling och jävligt förbannad

Till förrätt blev det vildandsbröst & gåslever med äppelmarmelad. Fredagsfeeling. Och jag är sjukt taggad idag och på partyhumör, med en gnista ilska
Gåslever, långkok och äppelkaka

Gåslever, långkok och äppelkaka

GåsleverLena hade gjort förrätten som bestod av gåslever, stekta äppelbitar, rostad bröd, tokajergelé och tokajer i glasen
Restaurant Chez Paul – en klassisk fransk bistro med vällagad mat

Restaurant Chez Paul – en klassisk fransk bistro med vällagad mat

Restaurangen erbjuder samma à la cartemeny vid lunch som på kvällen, och innehåller rätter som ägg i majonnäs, gåslever, varm chèvre på salladsbädd, gratinerad löksoppa, konjaksflamberad pepparstek, råbiff, grillade sardiner, crème brûlée och tarte tatin
Nyårsdagen - Retro 80-tal!

Nyårsdagen - Retro 80-tal!

Förrätt kräftsoppa med parmesanstänger. Vickningen bestod av crostinis med gåslever och idag är jag 2 kg tyngre men det var det värt