Gåslever servera recept

Tournedos rossini

Tournedos rossini

Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
Min anklevermousse

Min anklevermousse

Nu är levern på dessa ankor jag köpt inte ens i närheten av att se ut som den ank- eller för den den gåslever man stöter på i andra sammanhang, i andra typer av anrättningar
Snabb cassoulet med kyckling

Snabb cassoulet med kyckling

Fransmännen bjuder inte bara på gåslever och illaluktande ostar utan så klart även luftiga, sega baguetter och massor av enkla rätter från de franska bondköken
Gåsamiddag

Gåsamiddag

Till förrätt blev det Vildgåsbröst & gåslever med äpplemarmelad. Huvudrätt var knaperstekt gåsbröst med ragu på katrinplommon och och konfikterat lår serverat med rödkål, brysselkål, bakat äpple och stekt potatis
LCHF i Frankrike

LCHF i Frankrike

Jag tillhör dem som inte tycker att gåslever i olika former är en delikatess. Till dessa serverades en stor sallad
Ostron på tre sätt

Ostron på tre sätt

Servera genast. På ostronen smula stilton över 1/3 del, riven parmesan över den andra och färsk gåslever i kuber på den tredje. 2 minuter Servera genast

Retour en Suède

Jag äter inte heller fois gras (gåslever) - bad om en sallad istället och ursäktade att jag tyvärr inte kunde äta den högt skattade franska delikatessen
Château du Levant

Château du Levant

Serveras vid cirka 10°C till grönmögelostar, gåslever eller till desserter. Jag har verkligen längtat efter grönmögelost och Gardo Morris Noble Riesling, men det har inte blivit av
Budapest - dag 2

Budapest - dag 2

Få kanske vet att Ungern är den andra största producenten, efter Frankrike, av foie gras (gåslever). som serverades med stekt foie gras på toppen

Socker- och glutenfria chokladbiskvier

På den traditionella söndagsmiddagen serverades det däremot påskmat och efter en snabb titt ner i min egna, medtagna matlåda så tog det inte många sekunder tills jag avfärdade köttfärsen och riset till förmån för gåslever och ägg med löjrom
Home sweet home

Home sweet home

Sashimi, gåslever, pilgrimsmusslor och hur mycket hummer du än vill äta. Färsk pasta som görs på beställning och kockar som serverar rullar med pekinganka
Ett hundliv till sjöss

Ett hundliv till sjöss

Detta resulterade med jämna mellan rum i smärre explosioner av låt oss säga "återanvänd gåslever" på de kritvita heltäckningsmattorna
Tillbaka till Star Inn Harome

Tillbaka till Star Inn Harome

Maken åt en förrätt med en skiva grillad blodpudding, stekt gåslever, vattenkrasse och äppel-och-vanilj-chutney

Matrelaterad historia - blandat

Timbaler med gåslever och tryffel. Bordssmöret förvarar vi så här på sommaren i källare och tar fram först då det skall till att serveras
Fredagsfeeling och jävligt förbannad

Fredagsfeeling och jävligt förbannad

Till förrätt blev det vildandsbröst & gåslever med äppelmarmelad. Därefter serverades skaldjurssoppa med kräft- och äppletartar samt dillskum
Gåslever, långkok och äppelkaka

Gåslever, långkok och äppelkaka

Servera. GåsleverLena hade gjort förrätten som bestod av gåslever, stekta äppelbitar, rostad bröd, tokajergelé och tokajer i glasen