Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
Nu är levern på dessa ankor jag köpt inte ens i närheten av att se ut som den ank- eller för den den gåslever man stöter på i andra sammanhang, i andra typer av anrättningar
Fransmännen bjuder inte bara på gåslever och illaluktande ostar utan så klart även luftiga, sega baguetter och massor av enkla rätter från de franska bondköken
Till förrätt blev det Vildgåsbröst & gåslever med äpplemarmelad. Huvudrätt var knaperstekt gåsbröst med ragu på katrinplommon och och konfikterat lår serverat med rödkål, brysselkål, bakat äpple och stekt potatis
Servera genast. På ostronen smula stilton över 1/3 del, riven parmesan över den andra och färsk gåslever i kuber på den tredje. 2 minuter Servera genast
Jag äter inte heller fois gras (gåslever) - bad om en sallad istället och ursäktade att jag tyvärr inte kunde äta den högt skattade franska delikatessen
Serveras vid cirka 10°C till grönmögelostar, gåslever eller till desserter. Jag har verkligen längtat efter grönmögelost och Gardo Morris Noble Riesling, men det har inte blivit av
På den traditionella söndagsmiddagen serverades det däremot påskmat och efter en snabb titt ner i min egna, medtagna matlåda så tog det inte många sekunder tills jag avfärdade köttfärsen och riset till förmån för gåslever och ägg med löjrom
Sashimi, gåslever, pilgrimsmusslor och hur mycket hummer du än vill äta. Färsk pasta som görs på beställning och kockar som serverar rullar med pekinganka