Gåslever recept

Tournedos rossini

Tournedos rossini

Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
Min anklevermousse

Min anklevermousse

Nu är levern på dessa ankor jag köpt inte ens i närheten av att se ut som den ank- eller för den den gåslever man stöter på i andra sammanhang, i andra typer av anrättningar
Gyulai – godaste ungerska korven

Gyulai – godaste ungerska korven

), paprikapulver, parprikakrämer, gåslever, bigaråsylt, kvittenssylt, kastanjepuré, godis & snacks som grillade jordnötter i karamell, császármorzsamix
Lucka 24: Kycklingpaté med nötter

Lucka 24: Kycklingpaté med nötter

Under mitt liv har jag har uppskattat att äta allt från den finaste gåslever till en torkad fisk i en hydda i Afrika
Snabb cassoulet med kyckling

Snabb cassoulet med kyckling

Fransmännen bjuder inte bara på gåslever och illaluktande ostar utan så klart även luftiga, sega baguetter och massor av enkla rätter från de franska bondköken
Gåsamiddag

Gåsamiddag

Till förrätt blev det Vildgåsbröst & gåslever med äpplemarmelad. I dag sammanstrålade vi med goda vänner och åt oss igenom en riktigt skånsk tradition, nämligen Gåsamiddag på Staffanstorps gästis
LCHF i Frankrike

LCHF i Frankrike

Jag tillhör dem som inte tycker att gåslever i olika former är en delikatess. Så i stället för att äta mycket gåslever åt jag anka i alla dess former
Ostron på tre sätt

Ostron på tre sätt

På ostronen smula stilton över 1/3 del, riven parmesan över den andra och färsk gåslever i kuber på den tredje
Jullunch 2012, en minnesruna

Jullunch 2012, en minnesruna

gåslever på toast. Rik, frisk och ung, härligt brödig med en perfekt elegans och underbar mineralitet som gifte sig som en smäck med gåslever på toast och ål från bondens marknad samt lax på julbordet men även med skinka, sylta mm

Last stop: Paris! Del 2

Karameliserad gåslever med grillad röd paprika, så sjukt gott att jag nästan ville dö av lycka. Den bestod av romansallad, haricotsverts, kronärtskockor, gåslever, rostad lök och en dijondressing, som var helt helt helt perfekt

Retour en Suède

Jag äter inte heller fois gras (gåslever) - bad om en sallad istället och ursäktade att jag tyvärr inte kunde äta den högt skattade franska delikatessen
Lyxfrukost i förorten

Lyxfrukost i förorten

Astrakan äppelcider torr och Astrakan äppelcider halvtorr tillsammans med lite smörstekt toast med gåsleverpaté
Pommes i Perpignan

Pommes i Perpignan

Ostronen från Bassin de Thau  med ett glas Pic Poul de Pinet, en bit gåslever, (gud sig förbarme), visserligen från Dordogne, med ett litet glas Sauterne, alternativt anklever från trakten, en enkel sallad med getost eller anchoïade i olivolja