För att göra hallonpurè tar du och värmer upp hallon i en kastrull på spisen. Detta är lite pilligt men värt allt pyssel för smaken är något helt annat en köpta geléhallon och alla som fått smaka har älskat dem
Tills för bara något år sedan hade jag ingen aning om att man kunde göra saft på syrenblommor. Utöver svamp, vildhallon, lingon och blåbär, som man hittar i naturen och som de flesta känner till, kan man även använda rosor, fläderblommor, nässlor, våtarv, ramslök, kirskål, svinmålla, för att nämna några, men listan kan göras bra mycket längre
Vaniljpannacotta är nog den enklaste dessert du kan göra men samtidigt så sagolikt god. Gör så här. Om du inte har någon kryddig saftsås, så gör du enkelt en genom att koka upp lite starkblandad saft tillsammans med kanel, stjärnanis, kardemumma och lite vanilj
Enkelt att göra. Vänd ner soja & gele och smaka av med salt, och lite mer peppar. Gör så här. 2 msk svartvinbärsgele. Sedan använder du stekskyn till att göra sås, tillsätt 1 1/2 msk smör i stekpannan du redan stekt fläskytterfilen. 2 msk svartvinbärsgele
Jag brukar göra tre stycken. Förra fredagen blev det tårtor till jobbets födelsedagsbarn igen. en choklad, en cheesecake (för det gillar folk) och en annan
Helst ska man göra såsen på köttsaften, men vill man förbereda såsen tidigare kan man använda en god passande fond istället och säga att man använt köttsaften
Gör geléprov. 1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder