Gör must av äpplen. Själv använde jag min råsaftcentrifug men det går säkert lika bra att riva äpplen på rivjärn och sedan sila genom silduk, det som eftersträvas är en juice utan kärnor eller fruktkött
Äpplena ska stå och dra i fem dygn och sedan mäts saften upp och kokas hastigt för att lösa det tillsatta sockret, så utöver att det ska stå en längre tid så att det lätt att göra denna must
Här tänkte jag göra det jag älskar mest av allt för att ta igen mig efter en av de mest fullsmäckade veckorna i mitt liv, ja med att koka äppeljuice, äppelmust & äppelmos
Har man massa äpplen så rekommenderar jag verkligen att göra must av dom. Satt och kollade lite vad det blir för "temadagar" de kommande veckorna och idag är det äppelmustens dag
På en äppelgård i Kivik stannade vi och köpte äppelmust. äppelmust. Äppelmust från Österlen. I somras på semestern åkte vi en dagsutflykt till Österlen
Men varför inte göra en egen variant. 50 g bruna senapsfrön, ca 1 dl50 g gula senapsfrön, ca 1 dl1 dl äppelmust½ dl kokossocker1 msk vit balsamvinäger1 - 2 krm salt1 msk saffranshonung eller annan valfri smaksättning(ev ytterligare lite must)Lägg senapsfröna i en skål och häll på musten. 1 dl äppelmust
Man kan också byta ut granatäppeljuicen mot äppejuice eller varför inte använda äppelmust. 600 ml granatäppeljuice eller så använder du bara äppeljuice eller äppelmust. 600 ml granatäppeljuice eller så använder du bara äppeljuice eller äppelmust
Men så kände vi att vi ville göra egen äppeldricka för vi äter inte så värst mycket mos och jag och Kenneth får båda förskräckligt mycket kli i halsen när vi äter färska äpplen