Krämigheten hade säkert mycket att göra med den där överblivna Philadelphiaosten som behövde komma till användning, prickarna hade garanterat med den ansenliga mängden dill och citronskal som vi är generösa med (fullständigt galna i)
Du behöver en pastamaskin till detta eftersom degen är väldigt hård och behöver bli väldigt tunn. Dela sedan degen i fyra bitar, låt alla utan en bit vara kvar i kylen
Vi hade först för oss att vi skulle göra en sån där Walewska för att fira att vi äntligen var färdiga med vårt megalaktiska projekt "vindstömning och röjning", men när fru M upptäckte att det skulle vara svamp i en sån så blev det snabbt annat ljud i skällan
Jag förklarade snabbt att jag gör min egen Aioli och odlar mina egna citroner. Den silade fonden tillsattes till grönsaksfräset tillsammans med ytterligare fiskfond som jag hade i frysen
1 msk fiskfond. 1 msk fiskfond. Fiskgratäng står på menyn idag, en gratäng som görs i tre olika delar men det betyder inte att den är komplicerad på något vis, det behövs bara lite strategi och planering
Servera med varma Pommes Duchesse och vit sparris som fått ett hastigt uppkok i sin egen lag. Vitvinssås1 schalottenlök1/2 msk smör1 msk koncentrerad fiskfond eller 1/2 tärning fiskbuljong2,5 dl vatten1 dl torrt vitt vin1 dl vispgrädde1/2 tsk torkad dragon1 tsk maizena majsstärkelse1/2 tsk pressad citronsaftsalt
En god fisksoppa som blir ännu godare om man tar sig tid att göra en egenfiskfond. Fiskfond. Blanda fiskfond, vinet och grädde, låt sjuda upp och reducera tills det får en tunn men ändå krämig konsistens
Efter devisen att man inte behöver uppfinna hjulet igen är det just denna fenomenala kokbok jag går till så snart jag ska göra något riktigt klassiskt, som en Hollandaise
-) Har ni inte prövat att göraegenfiskfond så gör det. Det allra godaste är förstås om man har egengjordfiskfond att använda i soppan, vilket jag hade denna gången
Ska snart ge mig på att göra en fiskfond också. Häll upp i tex istärningslådor och smålådor, bara till att ta fram sedan när man ska göra en sås eller grytor eller vad man nu vill använda den till
Det som jag skulle göra var att värma den färdiga dragonsenapssåsen i en kastrull, hälla den över fisken och in i ugnen, till detta skulle det kokas vildris och servera det hela med syrade rödbetor och äpple
Hemma är bäst, där kan vi göra lite som vi vill. Dessutom verkar herr Leijon ha en humor lik min egen. 3 msk koncentrerad fiskfond. 3 msk koncentrerad fiskfond