Väljer du att göra en vegetarisk gryta med quornfärs så tar du en smakrik sojakorv och fejkon, och kryddar med röksalt så får du en härligt rökig smak på grytan
Det är fantastiskt kul att få göraegenkorv, man vet vad den innehåller och man får svårt att förstå varför det ska vara nödvändigt med alla konstigheter som tycks finnas i den köpta varianten
När jag gjorde Kyckling med chorizo sist så blev jag sugen på att göraegenchorizo igen. Jag hade kött kvar från skinkan som ska bli culatello och beslöt att göra lufttorkad korv som går lite fortare att göra
ärtskott (dekoration mest för att göra det hela lite finare för ögat). Jag brukar köpa deras färska chorizo eller salciccia men kände att det var dags att prova något nytt
Samtidigt vill man ju göra sin egenvegokorv. Då får man faktiskt se till å göra sin egen. Jag har länge varit ganska sugen och peppad på att försöka testa att göra egna veganska korvar, men har haft ett (kanske orimligt, jag vet inte) lite för stort motstånd mot att ställa mig och börja knåda och koka seitan för att få till en schysst vegokorv
För de som inte börjat med att göraegenkorv, vad har du för råd och tips till dem. Jag besökte Holy Smoke för första gången i somras tillsammans med BBQlovers som skulle göra ett reportage där
Jag har gjort ett annat liknande recept tidigare där jag använder den här tekniken för att göraChorizo, men du kan säkert också försöka luska ut andra klassiska korvkryddningar och köra på dem
Egentligen hade jag tänkt göra croquetas också, (en av de godaste tapasrätterna om ni frågar mig) men vi var iväg på dagen och hade helt enkelt inte tid
MEN nu till maten jag har gjort både vitkålsgratäng med köttfärs och en korv och sötpotatisgryta och jag går inte efter recept utan jag höftar mig fram och gör maten ur eget huvud men ska ändå försöka så ni kan få ett hum om vad jag har haft i