Det är dock väldans enkelt att göra sin alldeles egen blandning. Egentacokrydda1 msk chilipulver1 msk anchochilipulver1 tsk paprikapulver1 tsk mald spiskummin2 tsk torkad oregano1 tsk chili flakes3 krm salt2 krm råsockerOvanstående mått fyller en liten burk, och räcker till 2-3 tacokvällar
Vill du göra din egen kryddblandning kan du göra en sats som räcker till flera tillfällen. Härom dagen testade jag att göra egna tacohips på majsmjöl och tacokrydda
Idag testade jag att göraegentacokrydda med hjälp av det här receptet. Jag brukar tycka att den köpta tacokryddan är för salt och har en konstig bismak av tillsatsämnen
När jag gör tacofärs brukar jag oftast krydda den själv med spiskummin, paprikapulver, salt och chilipulver men jag har länge tänkt göra en färdig kryddblandning för att göra det enklare när det ska stekas färs
Rekommenderar verkligen att göraegentacokrydda istället för att köpa färdigt i påsar, blir mycket billigare och så är det ju roligt att säga att man gjort den själv
Men när vi inte hade någon tacokryddpåse hemma så fixade jag en egen kryddblandning. Gjorde både chili/mangomarinerade räkor och vanlig tacokryddad köttfärs
Det är verkligen så enkelt att göraegentacokrydda och du gör det i ett nafs. Första gången jag gjorde egentacokrydda var när Philip skulle börja smaka av vår mat
Egentacokrydda gör man lite som man vill… det är bara att blanda ihop lite passande kryddor. Målet med det hela är, tycker jag, framförallt att få en tacokrydda utan socker