dessa går nu att frysa in för att senare plocka fram och göra i ordning med smörkräm och choklad. Tycker dom blir bäst med Xante/päronkonjak 4 äggvitor. Ca 3-4 tsk päronkonjak Xante eller päronessens
) och så här till jul är det särskilt roligt att göra sitt eget julgodis. Saffran är ju passande så här års, päronkonjak är alltid gott och russin fanns hemma, så det fick bli mina ingredienser i mitt julgodis denna gång
4 cl Xanté (päronkonjak). I jakten på något varmt alternativ till glöggen snubblade jag över detta äppelvin som i princip smakar som flytande äppelkräm
Den lilla skvätten päronkonjak gör också sitt till. Måste det vara fem grader i luften, nordlig kuling och gråmurrig himmel för att känna lust att baka en kaka
Ikväll ska vi göra lasagne. Igår skulle jag skoja till det och smaksätta med citron men det blev bara gegga, en annan gång provade jag med en gnutta päronkonjak i, det blev väldigt starkt
½ dl Xanté päronkonjak. Tillsätt päronkonjak och vanillinsocker. ½ dl Xanté päronkonjak. Ytterligare ett recept från Santoshas veganblogg som blev en riktig succé
Som fyllning gjorde jag en likörfrosting och använde mig av det här receptet som finns hos Lisa på Sockerrus - jag valde att inte använda Amaretto utan tog istället 4 tsk Xante päronkonjak och tillsatte också lite vaniljpulver
Måste nog ändå erkänna att den inte är lika plättlätt att göra som de bakverk jag brukar baka, men väl värt besväret, i alla fall om man vill njuta av en chokladig mandelbotten med tre lager fluffig chokladmousse i olika smaker och vem vill inte det liksom