Att görasinegenvaniljsås är faktiskt inte alls särskilt krångligt och det lilla extra besväret jämfört med att blanda fabrikspulver med mjölk är väl värt det när man smakar
Sylt eller saft verkar nämligen vara vad folk gör av sina krusbär. Vaniljglass eller vaniljsås hade säkert passat bra till, men sådan lyx har vi inte här på landet
Det går ju självklart lika bra att göra med köpta. Jag använde de sista äpplena från tomten och jag rekommenderar verkligen att man använder sina egna äpplen till detta, det ger ännu mer höstkänsla
Fast maten var god och vi fick receptena med oss så var det bästa med kursen ändå de små detaljerna och tipsena man fick om hur man skall göra i olika skeden
Den skickliga kocken gör naturligtvis sinegen deg men till det behöver man faktiskt matberedare, för det lär ta en halvtimme att arbeta degen för hand
Det mesta kan ju alltid göras bättre. Örnen, helt slut av sin prestation, får se sig besegrad. Den blyga lilla fågeln fortsätter sedan efter egen förmåga ytterligare några extra få meter upp
Den brukade hon alltid göra så här års och jag minns hur jag satt i hennes bohuslänska kök och mölåt* kakan serverad med vaniljsås, eller hur hon packade ner den som efterrätt i picknickkorgen när vi åkte och badade
För någon vecka sedan ramlade jag över en cupcakes som såg så förföriskt god och höstlig hos Baked by Rachel så jag bestämde mig för att göra en egen variant
Men låt mig göra ett försök. Det gör jag med ett samlingsinlägg för mjölkfria tårtor. Jag har valt ut fem tårtor och kanske du hittar din egen favorit bland mina favoriter
När man gör denna desserten kan man göra den efter sinegen ambitionsnivå när det gäller vaniljsås, antingen så kör man på färdig sås i tetra eller vispar ihop en marsansås eller för den som vill så gör man en hemkokt vaniljsås
Om bara ett par dagar eller tre kommer jag att göra den igen och då på mina egna. Visst kan man köpa i affären men det är ju inte alls samma känsla som att äta av sina egna