Om man inte vill tänka på det här med att mata så har jag hört att det går bra att frysa in en surdeg, men jag har inte provat på och göra det själv och vet inte hur bra resultatet blir
Surdegsgrunden gör man iordning några dagar i förväg innan man ska göra själva bakandet. Jag gjorde en ny surdegsgrund igår, lördag och ska nu röra varje dag t
Surdegsgrund förvaras i kylen och är grunden till alla bröd. SURDEGSGRUND. Med surdegsgrund, vatten och mjöl gör man en ”fördeg” som ska stå framme över natten
En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
Min surdegsgrund är en del av våran familj numera. Numera har jag bara en surdegsgrund. Från början hade jag både vete och rågsursgrund, sedan kom jag på att det inte spelar så stor roll vilken surdegsgrund man använder, vare sig det är bröd bakat på rågmjöl eller vetemjöl
Jag utgick från det surdegsrecept jag normalt gör, men jag fick göra lite annorlunda då den efter två dagar kändes som att den höll på att inte bli så bra
Slappar du till dig så är det bara att börja om från början igen, utan skuld, utan att fastna i vad det var som gick fel och att inte våga försöka igen, utan genom att hängivet anstränga dig att göra bättre nästa gång