En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
Häll bort blötläggningsvattnet och mixa nötterna med övriga ingredienser till helt slät konsistens. Supergod, krämig och len vaniljsås som passar till alla sorters paj
Se till att såsen inte kokar, då kan den skära sig och det kan även göra att det bränner fast. Använd en vass kniv och skrapa ur fröna som du sedan lägger i en kastrull
Att göra sin egen vaniljsås är faktiskt inte alls särskilt krångligt och det lilla extra besväret jämfört med att blanda fabrikspulver med mjölk är väl värt det när man smakar
Det är ganska enkelt att göra, det gäller bara att vispa ordentligt och inte ha för hög värme. Ta upp vaniljstången och häll den varma vaniljmjölken över äggfluffet och vispa runt ordentligt
Om du vill göra detsamma kommer det här. Skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull. Nybakad blåbärspaj med kladdig vaniljsås, och med det blev det fikapremiär i naustet
Om du vill göra detsamma kommer det här. Skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull. Nybakad blåbärspaj med kladdig vaniljsås, och med det blev det fikapremiär i naustet