Gelé med buljong recept

Gammaldags stek

Gammaldags stek

Vinbärsgelé. Smaka av med kryddor och lite vinbärsgele. Tillsätt buljong och vispgrädde. Servera med potatis, kokta grönsaker, inlagd gurka och gele
Brunsås - recept - Mitt kök

Brunsås - recept - Mitt kök

Rör ner gelén, så den smälter i såsen. Smaka av med peppar och salt (salt brukar inte alltid behövas då buljongtärningen är salt i sig)
Helstekt ryggbiff med portvinssås

Helstekt ryggbiff med portvinssås

Tillsätt senapspulvret, senapsfrön och gelén. Jag fick panikrädda medbuljong, honung och grädde. Så där stod jag med min ryggbiff och visste inte riktigt vad jag skulle göra med den
Per Morbergs oxrullader med gräddsås

Per Morbergs oxrullader med gräddsås

Låt koka upp och smaka av medgelé, eventuellt lite salt och peppar. svartvinbärsgelé. Lägg ner dem i en kastrull och häll på buljongen och tomatpuré
Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

Sedan smakas upp med en skvätt grädde, lite soya, vinbärsgelé och ev. Kokt, rykande het potatis, kokta grönsaker och gelé eller lingon
Vild köttfärslimpa av älg

Vild köttfärslimpa av älg

Häll i matlagningsgrädden, buljongen, gelén och den kinesiska sojan och kolorit. Eftersom jag bor ihop med en jägare testar jag tillaga det mesta med älgkött
Köttbullar i brunsås

Köttbullar i brunsås

riven vitkål och gelé eller lingonsylt. Köttbullarna behöver inte vara alldeles klara när man lägger dem i såsen, med ett lock över stekpannan så blir de ganska snabbt färdiga av värmen från såsen
Kycklinggryta med druvor

Kycklinggryta med druvor

Tillsätt vatten, buljong, gelé, senap, ingefära och soja. 
Krydda dem med salt och svartpeppar. Servera grytan med kokt ris, lättbrynta morotsbitar och broccoli
Portergryta

Portergryta

Smaka av med salt och peppar, och servera med rostad potatis och gelé. gelé. Red av grytan med majsstärkelse utrörd i lite vatten och koka upp på spisen
Köttgryta med vitt vin, timjan & smörstekt svamp

Köttgryta med vitt vin, timjan & smörstekt svamp

En gryta medgelé till. + kokt ris och en STOR klick gelé. Jag lät den huvudsakligen baseras på vin och buljong för att sedan mjuka till smakerna med lite grädde på slutet
Pialottas vildsvinsstek *

Pialottas vildsvinsstek *

Servera med kokt potatis, äppelmos, lingon/gelé och något grönt. Då med något gott rött vin till. Häll på vatten och buljongen