Tillsätt citronsyran och krama ur de blötlagda gelatinbladen och rör ned dem så allt blandas väl. Detta är lite pilligt men värt allt pyssel för smaken är något helt annat en köpta geléhallon och alla som fått smaka har älskat dem
En sak som är smart med den här efterrätten är att man kan förbereda den helt och hållet en dag i förväg så när det är dags att servera den så ställer man bara formarna i varmt vatten en minut och sen lossnar gelén från formen
Värm under tiden upp saftsåsen och rör sedan ut det kvarvarande gelatinbladet i den. I detta recept har jag använt mig av lite rester från julbordet och gjort om saftsåsen som jag serverade till ris alá maltan på julbordet till en god kryddgelé
Tillsätt de blötlagda gelatinbladen, och rör så att de helt löses upp. Enda undantaget var faktiskt att födelsedagsbarnet själv avstod från mandelbottnarna, men hon högg å andra sidan in på moussen och gelénmed desto större entusiasm
8 gelatinblad. Lägg bladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Koka upp saften och vattnet och krama ur vattnet ur bladen och lägg dem i kastrullen och rör om tills bladen har lösts upp sig
Låt kanten på spingformen sitta kvar så att inte gelén rinner över kanten på cheesecaken. Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme i en liten kastrull
Lägg gelatinbladen i kallt vatten (för gelén). Vispa samman färskosten och florsocker med hjälp av en elvisp, mosa blåbär med hallonsylten och rör ner i ostmassa
Ställ tårtan i kylen och låt gelén stelna innan tårtan tas ur formen och garneras. Lyft upp och krama ur gelatinbladen och smält dem tillsamman med någon matsked av chokladsmeten i en liten kastrull
Så efter en hel del letande hittade jag tillslut den perfekta tårtan bestående av en kladdkakebotten, två lager chokladmousse, ett lager tropisk mousse och sist ett gelétäcke av passionsfrukt