Gelatin blåbärskompott recept

Saffranspannacotta med blåbärskompott

Saffranspannacotta med blåbärskompott

· Lyft gelatinbladen ur vatten och vispa ner dem i den varma grädden. Någon tårta fanns det inte tid till, i stället fick det bli en dessert bestående av uppvispad pannacotta och blåbärskompott
Pannacotta med blåbär

Pannacotta med blåbär

Gelatinblad. Servera pannacottan med blåbärskompotten. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5–10 minuter. Lägg vaniljpulver i en kastrull tillsammans med grädden
Moussetårta för Halloween

Moussetårta för Halloween

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst tio minuter. Se till så att blåbärskompotten är helt kall och lägg den sedan i en bra mixer/hushållsassistent

Blåbärsris

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Hetta upp hälften av risgrynsgröten tillsammans med vaniljen, vänd ner chokladen och gelatinet

Vit chokladmousse med blåbärskompott

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda gelatinet med lite av äggsmeten. Rör ner gelatin, äggsmet och resten av grädden i chokladblandningen

Choklad, bourbon och farin - och lite mer choklad, på det

När blandningen sjuder, vispar du ned de blötlagda gelatinbladen, så att de helt löser upp sig. Jag gillar att låta två olika efterrätter komplettera varandra, så som i detta fall de små chokladskapelserna och de andra panna cottorna, de med blåbärskompott och kaneldoftande havrekrisp

Blåbärsris

Blötlägg gelatinbladne i kallt vatten. Hetta upp hälften av risgrynsgröten med vaniljen och vänd ner hackad choklad och gelatinet