Gelatinblad efterrätter recept

Efterrätt: Vit chokladpannacotta med hallonsås

Efterrätt: Vit chokladpannacotta med hallonsås

Ta sedan upp gelatinbladen och rör även ner dessa i grädden på spisen så dom smälter. I ren panik för att komma på en lösning så rörde jag ner ett extra gelatinblad och ställde sedan pannacottan i glasen i frysen i nån timma
Tips på efterrätter till nyårs

Tips på efterrätter till nyårs

Krama ur gelatinbladen och rör ner så att de löser sig. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Ta upp gelatinbladen, krama ur vatttnet och rör sedan ner dem i grädden
The efterrätt

The efterrätt

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. 150 g digestivekex (ca 10 st)50-75 g smör50-100 g vit choklad4 st gelatinblad½ dl koncentrerad hallonsaft2 dl vispgrädde200 g philadelphia200 g frysta hallon½ dl sockerFinkrossa kexen i en plastpåse. 4 st gelatinblad
Efterrätt på temat mango.

Efterrätt på temat mango.

Krama ur gelatinbladen och låt dom smälta i sockerlagen, rör om. Mangomousse   4 port400 g mangokött0,75 dl vatten0,25 dl malibu mango (om inte så vatten)0,75 dl socker2 dl kokosmjölk½-1 lime, pressad4 gelatinblad250 g hallonev. Lägg gelatinbladen i blöt 5 minuter i kallt vatten. 4 gelatinblad
Busenkla efterrätten

Busenkla efterrätten

Lägg två gelatinblad i blöt i kallt vatten. Krama ut gelatinbladen och smält ner i chokladgrädden under omrörning
Ljuvlig efterrätt

Ljuvlig efterrätt

Krama ur gelatinbladen lätt och rör ner dom i smeten så de löses upp helt. Denna chokladpannacotta  ligger högt på vår topp tio lista över efterrätter, vi har skrivit om den tidigare men den förtjänar verkligen ett inlägg till
EFTERRÄTT MED GOTT SAMVETE

EFTERRÄTT MED GOTT SAMVETE

Krama ur gelatinbladen och lägg i en kastrull med två msk av blötläggningsvattnet. Receptet är hämtat ur boken ” Godsaker med gott samvete” där jag i höstat bidrog med tre goda efterrätter, bland annat just den här
Efterrätter till nyårs

Efterrätter till nyårs

Krama ur gelatinbladen och smält dem i en liten kastrull på låg värme. Krama ur gelatinbladen och i med dem
Efterrätt 3.0

Efterrätt 3.0

Krama ur gelatinbladen och smält dom på låg värme med lite vatten i en gryta. 4 gelatinblad. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten under tiden som du förbereder övriga ingredienser (minst 5 minuter). 4 gelatinblad
Härlig efterrätt i höstrusket

Härlig efterrätt i höstrusket

Ta en liten skål med vatten och lägg i gelatinbladen. 2,5 ark gelatinblad. 2,5 ark gelatinblad. God morgon
Julig efterrätt

Julig efterrätt

Ta en liten skål med vatten och lägg i gelatinbladen. 2,5 ark gelatinblad. 2,5 ark gelatinblad. Som LCHF. are tycker jag att pannacotta är en enkel och bra grej att göra de gånger man vill göra en riktig efterrätt, till exempel om du ska bjuda på en trerätters
Helgens efterrätt...

Helgens efterrätt...

-)50 g vit choklad1 tsk gelatinpulver och 1 msk kallt vatten (eller två gelatinblad)Rör ut gelatinpulvret i vattnet och låt svälla en stund
Efterrätt...och lite blommor.

Efterrätt...och lite blommor.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Rör sist ner de urkramade gelatinbladen. 2 gelatinblad. 2 gelatinblad. För tillfället är det här min absoluta favorit efterätt,
Tips på efterrätter till nyårs

Tips på efterrätter till nyårs

Lägg gelatinbladen i blöt. Sist ut är alltså efterrätterna men jag fyller på med nya tips in i det sista
God och julig efterrätt

God och julig efterrätt

Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter. 2 gelatinblad. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar 2 gelatinblad
Julens bästa efterrätter och Tomten lucka 20

Julens bästa efterrätter och Tomten lucka 20

Ta från värmen och rör ner det urkramade gelatinbladet. 2 gelatinblad. 1 gelatinblad. Blötlägg gelatinbladet minst 5 minuter i kallt vatten. 2 gelatinblad