Gelatinblad för tårtor recept

Konsten att fylla en tårta

Konsten att fylla en tårta

För mig ska inte en tårta fyllas med mer än två olika fyllningar. Kan användas till både fylla och dekorera tårtor samt frosting i cukcakes och muffins
Prinsess Tårta

Prinsess Tårta

Jag föredrar mer maffiga tårtor. Jag frågade vad det är för skillnad på min tårta och den man köper på bageri
Lyxig Choklad /Jordgubbs Tårta

Lyxig Choklad /Jordgubbs Tårta

Häll i dem urkramade gelatinbladen. Choklad och jordgubbar är ju en klassisk kombination så tänkte varför inte testa de i en tårta
Evas Pannacotta Tårta LCHF

Evas Pannacotta Tårta LCHF

Krama försiktigt ur vattnet ur gelatinbladen och låt de smälta i den varma grädden. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten

Blåbärspannacotta tårta

Tag kastullen åt sidan och rör ner gelatinbladen så att det smälter. Tror det kan bli detta till dessert imorgon men kommer göra dem i mindre dessertskålar istället för en stor form
Mumsig tårta med panacotta,björnbär och kladdkaka

Mumsig tårta med panacotta,björnbär och kladdkaka

Tillsätt gelatinbladen och rör om väl. Kladdkaka i botten på formen med tårtplast runt om i formen för att få fina kanter, fyll med panacotta,ställ i kylen några timmar för att stelna,häll sedan över björnbärspureén
Rosa tårta

Rosa tårta

Lägg gelatinbladen i två skålar i kallt vatten i ca fem minuter. Är kanske inte lika förtjust i att äta dem men tur att det finns anledningar som födelsedagar till att bjuda på fika
Somrig tårta

Somrig tårta

Smält gelatinbladen i en kastrull i flädersaften. (eller mer för en sötare sylt). Koka sylten efter anvisningarna på syltsocker förpackningen
Nillans tårta

Nillans tårta

Blötlägg gelatinbladen i kalt vatten. Vispa ägg och socker blanda de torra ingredienserna för sig själv först blanda i hop och häll i ljummet vatten i
Tårta i flera lass!

Tårta i flera lass!

Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Igår gjorde jag två tårtor, en för de större barnen (Choklad och passionsmoussetårta) och för de mindre
{Tårta med mandel, hallon & champagne}

{Tårta med mandel, hallon & champagne}

Ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt gelatinbladen. Den här gången blev det en tårta bestående av en mandelbotten, som först täcks med ett lager mandelbavaroise och ovanpå det ett lager hallon- & champagnepannacotta