Då kan man passa på att göra denna thai-inspirerade kokosglass med smak av både lime och citrongräs. Äggvita i glass är annars något jag bara använder mig av när jag gör sorbet
Tag av kastrullen från spisen och rör ner det urkramade gelatinbladet och sen mjölkchokladen. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner dem i grädden
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Jag har tidigare gjort en kladdkaka med köpta skumbollar på, men denna gången ville jag göra egen så att det blir riktigt mycket fluffigt skum på
Blötlägg gelatinbladen till hallonmoussen. Rör sedan samman den varma hallonpurén med den avsvalnade. Vispa det rumstempererade smöret fluffigt och häll droppvis ner den smälta, avsvalnade chokladen
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. De hade sett chokladmoussetårtan jag gjort tidigare och efter ett smakprov ville de ha denna och gärna ett lager till med en fruktig mousse
Ta upp gelatinbladet och smält ner det i mangon. Den godaste desserten han har gjort hittills. Blanda ihop resten av ingredienserna och rör ner i äggsmeten
Lägg Gelatinblad i blöt. Tillsätt dem i slutet av syltkoket för att bevara smak och form. Pressa ut vatten ur gelatinbladen och låt smälta i bären/frukten
Häll i dem urkramade gelatinbladen. Sagt och gjort så blev det här slutresultatet. Skulle nog ha kört två fyllningar till nästa gång för att bryta av de söta men älskar man sött så lär denna gå hem lika bra
Lägg gelatinbladen i vatten. Blomman är gjord av gumpaste. 3 gelatinblad. Dela upp saften i 2 skålar och tillsätt gelatinbladen i den ena skålen och i den andra blandar du i florsocker och philadelphiaost. Jag tog lite på en höft här men ca 1 dl av varje. 3 gelatinblad
Passera krämen genom en finmaskig sil och vispa ner de avrunnagelatinbladen tills de smält. Jag har gjort min egen variant på Casablancatårtan och använt hackad daim i glassmeten mellan de spröda marängbottnarna som sedan toppas med vispad grädde och banan
Ta upp och smält två avgelatinbladen på svag värme och rör ner i chokladen. Tårtan är gjord av tre lager mousse av mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad på en botten av mandelmassa