Lika mycket som man ska planera hur en tårta ska se ut, vilka färger och dekoretioner man ska ha på tårtan, lika viktigt är det att kombinera smaker och färger innuti
Krama ur gelatinbladen och rör ner i dom varma blåbären, ett i taget. 3 st gelatinblad. Börja med att lägga 3 st gelatinblad i rikligt med kallt vatten 5 - 10 minuter. i en kastrull med 1/2 - 1 dl socker, beroende på hur söt man vill ha den. Viktigt är också att använda riktig 40 % färsk grädde, inget annat. 3 st gelatinblad
Ta upp gelatinbladet och låt den smälta i krämen. (vi upplevde att det blev väldigt mycket sås jämfört med lasagneplattor, så kanske kan man testa att använda fler plattor för att få ut fler portioner
Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten. I går var det kalas här hemma, för hur ojämnt jag än fyller så missar jag självklart inte tillfället att få baka lite extra
½ gelatinblad. Vi lever i ett lite väl avlångt land ibland, eller hur. Givetvis kan man förenkla pajen om man vill och bara använda sig av vispad grädde för att fylla pajskalet men i min mun blir det för mycket grädde och man man går ju miste om den härliga vaniljkrämen
Ta bärkastrullen från värmen och rör ner kokosolja och urkramade gelatinblad. Här kan du läsa på Kostfonden om Ann Fernholms projekt som pågått nu i höst med att Syna sockret, där det visas hur mycket tillsatt socker det är i många av våra vanliga livsmedel
Jag vill inte heller påstå att jag vet hur drömmarnas bakverk smakar. Blanda dem med smält smör och tryck ut i en springform (man kan förstås också använda sin Darth Vader-kakform, men det blir lite knepigt att fördela smulorna uppåt kanterna i hjälmen)
Idag när jag skulle använda den tog jag först ut den och lät den tina lite. 1 gelatinblad (jag tog av misstag två, och det blev hur bra också bra). 1 gelatinblad (jag tog av misstag två, och det blev hur bra också bra)