Ta upp gelatinbladen och smält ner i den varma grädden under omrörning. Koka potatisen och låt kallna. 2 gelatinblad. Koka upp och låt sjuda 15 min. Koka på hög värme tills vätskan kokat ner till 1 dl, ca 10 min. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. 1 kokt hummer, 500 g 2 gelatinblad 3 dl grädde
Ta kastrullen från plattan och häll det över chokladen Ta upp gelatinbladet ur vattnet och krama ur. Det är en salt färdig mix av lakritspulver, salmiak och rörsocker som kokats till en trögflytande svart lakritssyrup, perfekt att använda till glass, milkshake, bakning och smaksättning i såser med mera
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka hallon och strösocker några minuter. 5 gelatinblad. Värm 3 msk av hallonsåsen och rör ner gelatinbladen. 5 gelatinblad 6 dl vispad grädde
Låt cirka en deciliter av jordgubbspurén koka upp och smält gelatinbladen i purén. Blanda noggrant och blanda i resten av gelatinbladen i jordgubbspurén
Hej. Så var denna julhelgen nästan slut och imorgon väntar jobb igen. Känner mig inte överdrivet peppad för jobb just nu men det blir säker bra när man är på plats på kontoret imorgon
ChokladmousseLägg gelatinbladen i kallt vatten. Lyft upp och krama ur gelatinbladen och smält dem tillsamman med någon matsked av chokladsmeten i en liten kastrull
Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i chokladsmeten. Koka upp grädde och mjölk. Till 4 portioner2 gelatinblad3 dl grädde1 dl mjölk2 msk socker100 g vit chokladLägg gelatinbladen i blöt i lite kallt vatten i ca 5 minuter. 2 gelatinblad