Gelatinblad koka recept

Dessert

Dessert

Rör ner gelatinbladet. Koka upp grädden. Koka upp grädde och passionsfruktpuren. 3 gelatinblad. 3 gelatinblad ca 1 dl strösocker
Tips på efterrätter till nyårs

Tips på efterrätter till nyårs

Krama ur gelatinbladen och rör ner så att de löser sig. Precis när det kokar, dra åt sidan. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

Ta upp gelatinbladen och smält ner i den varma grädden under omrörning. Koka potatisen och låt kallna. 2 gelatinblad. Koka upp och låt sjuda 15 min. Koka på hög värme tills vätskan kokat ner till 1 dl, ca 10 min. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. 1 kokt hummer, 500 g 2 gelatinblad 3 dl grädde
Desserten som är en riktig vinnare

Desserten som är en riktig vinnare

Ta kastrullen från plattan och häll det över chokladen Ta upp gelatinbladet ur vattnet och krama ur. Det är en salt färdig mix av lakritspulver, salmiak och rörsocker som kokats till en trögflytande svart lakritssyrup, perfekt att använda till glass, milkshake, bakning och smaksättning i såser med mera
Chokladtårta med hallonmousse

Chokladtårta med hallonmousse

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka hallon och strösocker några minuter. 5 gelatinblad. Värm 3 msk av hallonsåsen och rör ner gelatinbladen. 5 gelatinblad 6 dl vispad grädde
Jordgubbstårta med smörkola

Jordgubbstårta med smörkola

Låt cirka en deciliter av jordgubbspurén koka upp och smält gelatinbladen i purén. Blanda noggrant och blanda i resten av gelatinbladen i jordgubbspurén
Lyxig Räktårta

Lyxig Räktårta

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka äggen till fyllningen. Krama ur gelatinbladen och häll i en kastrull, smält på svag värme
Pannacotta med mousse och hallonspegel

Pannacotta med mousse och hallonspegel

Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Koka upp grädden med delad vaniljstång och de urskrapade fröna samt strösocker
Dumlepannacotta

Dumlepannacotta

Hej. Så var denna julhelgen nästan slut och imorgon väntar jobb igen. Känner mig inte överdrivet peppad för jobb just nu men det blir säker bra när man är på plats på kontoret imorgon
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

I med gelatinbladen och rör om tills de löst sig. Koka upp och i med creme fraiche, grädde, tomatpuré och sambal
BAILEYS PANNACOTTA

BAILEYS PANNACOTTA

Blötlägg gelatinbladen. Koka upp vaniljstång, frön, socker och grädde.  Krama ur gelatinbladen och rör i dem
Vit chokladpannacotta med hallonsås

Vit chokladpannacotta med hallonsås

Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i chokladsmeten. Koka upp grädde och mjölk. Till 4 portioner2 gelatinblad3 dl grädde1 dl mjölk2 msk socker100 g vit chokladLägg gelatinbladen i blöt i lite kallt vatten i ca 5 minuter. 2 gelatinblad