Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt svalna en liten stund så moussen inte skär sig. Häll moussen i en spritspåse och låt stelna i kylen i minst 2 timmar. 1 ½ gelatinblad
ChokladmousseLägggelatinbladen i kallt vatten. Lyft upp och krama ur gelatinbladen och smält dem tillsamman med någon matsked av chokladsmeten i en liten kastrull
En fast vaniljkräm/mousse som passar ypperligt vid tårtbak. Vaniljkräm/Mousse. 4 gelatinblad. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten (minst 5 minuter). 4 gelatinblad
Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten i en bunke. Grädden ska vara lättvispad, får ABSOLUT inte vara hårdvispad eftersom moussen kommer att skära sig sen
Smält gelatinbladen försiktigt i micron el i kastrull med lite kondenserad mjölk. Mousse m kolasmak,. Smält gelatinbladen försiktigt i micron el i kastrull med lite kondenserad mjölk
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt svalna en liten stund så moussen inte skär sig. Häll moussen i en spritspåse och låt stelna i kylen i minst 2 timmar. 1 ½ gelatinblad
Tillsätt gelatinbladen, mangojuicen och citronsaften. Mousse. Tillsätt gelatinbladen och låt dem smälta. Vispa upp moussen på samma sätt som man vispar grädde
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en bunke. Krama ur gelatinbladen och smält dem med likör eller saft i en kastrull på svag värme eller i en skål i mikron, 10 sekunder på full effekt. Häll upp moussen i en vattensköljd form eller skål ca 1 liter. 2 st gelatinblad
Lägg också gelatinbladen i blöt i kallt vatten. moussen fick smak av såväl limeblad som lime och en. Lyft upp gelatinbladen ur sitt vatten och lägg det i vaniljsåsen
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
Hallonmousse är enklare än man tror att göra. I det här receptet bytte jag ut en del av vispgrädden mot gräddfil för en högre syra i moussen eftersom jag serverar den till vit choklad och vit choklad är ju väldigt sött
Krama ur gelatinbladen lätt och smält dom i en gryta på svag värme med resten av grädden (½ dl). En kalasgod moussetårta med två olika sorters chokladmousse på en mandelbotten
Koka upp hälften av grädden, slå den över den hackade chokladen, smält ner gelatinbladet i blandningen och avsluta med att tillsätta resten av grädden och mjölken
Mixa jordgubbarna, rör ner dem och tillsätt ett extra gelatinblad. Gör en sats mousse, se grundrecept. Gör ytterligare en sats mousse och blanda i fruktköttet från passionsfrukten