1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder. 2 urkärnade äpplen
Tillsätt äpple och katrinplommon i smeten. 5 st äpple. Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt kryddtimjan, potatismjöl, ägg, mjölk och rivna potatisar
-) Rönnbär är ju, milt sagt, kärva i smaken, men med hjälp av äpple och sherry blir smaken mildare. Skölj äpplena och skär bort eventuella skador, skär äpplena i mindre bitar
Till middagen gjorde jag bland annat min nya favoritsallad med vitkål, äpple och granatäpple. Några tips på hur du får kärnorna ur ett granatäpple har jag dock inte, för jag köper alltid frysta granatäppelkärnor
Syrliga, lövtunt skivade äpplen läggs på smördegslängder och får baka med. Skölj och skala äpplena. Använd alltid så syrliga äpplen som möjligt till bakverk för att de ska få den friska äppelsmaken