Koka upp vattnet och lägg i bären. Koka upp vattnet och lägg i rönnbären. 11 liter röda vinbär. 11 liter rönnbär. 1Rensa och skölj bären. Låt koka till bären mjuknat, cirka 10 minuter. Låt rinna av i cirka 30 minuter. 1Rensa och skölj bären. Låt koka till bären mjuknat, cirka 20 minuter. 1Pressa bären mot sidan av kastrullen med en stor sked till de går sönder. Låt rinna av i cirka 30 minuter
Som ovan skrivet är det min egen version av ett halvkrassligt recept jag hittat någonstans på nätet (minns dessvärre inte var), kombinerat med en blandning av Dansukkers recept på gelé och ett recept på bärglasering hämtat på nätet (vet ej var)
Tack vare denna gele upplevs ofta chiafröna ha en lindrande verkan på irriterade magar. Men om jag ska generalisera så äter de flesta för lite grönsaker idag och många kan också må bättre av att äta mer frukt och bär (lite olika hur mycket frukt man hanterar bra)
I detta recept har jag använt mig av lite rester från julbordet och gjort om saftsåsen som jag serverade till ris alá maltan på julbordet till en god kryddgelé
Tårtans innanmäte består av två vanliga ljusa bottnar, en krispig botten med smak av mandel, ett tunt lager aprikoskräm/sylt, en bärmousseavblåbär och rabarber, samt en mörk chokladmousse
Sila av saften och koka upp igen. Jag har bara en rödvinbärsbuske och den är ännu rätt så liten men jag fick iallafall ihop 1 liter när jag plockade häromdagen så det fick bli lite gelé av det. Ingredienser1 liter röda vinbär1 dl vattenca 8-9 dl socker per avrunnen liter saftKoka bär och vatten i ca 10 min, pressa bären mot kanten för att få ut så mycket saft som möjligt. 1 liter röda vinbär. ca 8-9 dl socker per avrunnen liter saft