Gele av saft recept

Hemmagjord gelé

Hemmagjord gelé

Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Äpple gelé med mynta

Äpple gelé med mynta

Koka upp och skumma av. Sila ifrån saften. 4dl socker/l avrunnensaft. Koka äpplen och vatten ca 10 min. Häll upp i gryta igen och tillsatt socker
Gelé – grundrecept

Gelé – grundrecept

Låt rinna av i cirka 30 minuter. 1Mät saften, blanda den med lika mycket gelésocker och koka i 30-60 sekunder. 1Pressa bären mot sidan av kastrullen med en stor sked till de går sönder. Låt rinna av i cirka 30 minuter
Gelé med jordgubbs Parfait

Gelé med jordgubbs Parfait

Kyl glasen med gelen lutandes på en vinkel tills Gelén är stelnad. Tyvärr har vi inte ingredienser dom använder men jag tog hjälp av mina amerikanska vänner och hittade ersättningar
Cheesecake med smak av After Eight och jordgubbar

Cheesecake med smak av After Eight och jordgubbar

Tina jordgubbarna om du använder frysta – spara saften som blir vid upptiningen. )Jag valde att baka tårtan i form av en cheesecake, med en smakkombination av After Eight och jordgubb
Vaniljpannacotta med kryddig gelé

Vaniljpannacotta med kryddig gelé

I detta recept har jag använt mig av lite rester från julbordet och gjort om saftsåsen som jag serverade till ris alá maltan på julbordet till en god kryddgelé
Skördetider och Svartvinbärs saft

Skördetider och Svartvinbärs saft

Nu har jag kokat saft för första gången i mitt liv på hälften av bären. Ta från plattan och skumma av. Och jag kanske hade kunnat få ut dubbelt så mycket saft på samma tid
Vinbärsmousse med gelé

Vinbärsmousse med gelé

Blanda med resten avsaften. Blanda ner yoghurt och saftblandningen. Lyft upp gelatin-bladen och smält dem tillsammans med vinbärssaften i en kastrull
Aroniagelé

Aroniagelé

Sila av bären. Låt saften,socker och citronsaften koka upp. Saft från ½ citron. Koka upp bären, som måste ha varit frusna, tillsammans med vattnet och ingefäran
Portergryta

Portergryta

Smaka av med ev salt och peppar. Koka upp porter, saft, soja och kryddor. 1 kg grytbitar av älg eller nöt. ca 1 dl svartvinbärssaft. 1 kg grytbitar av älg eller nöt
Galet god citroncheesecake

Galet god citroncheesecake

Låt blandningen svalna och tillsätt citronsaften och -skalet, några droppar av den gula karamellfärgen (och passionsfruktskärnorna)
Aronialikör

Aronialikör

Sila av spriten, blanda den med sirapen. Lägg bären i en glasburk, häll på vodkan och sätt på lock. Låt burken stå ljust i cirka en månad
Passionsfrukt Cheesecake

Passionsfrukt Cheesecake

Här kommer ett gott recept på en jättegod fräsch cheesecake med smak av passionsfrukt och lime. Värm limesaften i en kastrull
Röd vinbärsgelé

Röd vinbärsgelé

Sila avsaften och koka upp igen. Det är mycket som ska syltas och saftas den här årstiden och allt som ska skördas ifrån trädgårdslanden