Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Börja med att koka vaniljkrämen, eftersom denna bör svalna en stund. Anvisningar finns på paketet. (För kräm används t ex 2,5 dl mjölk, 2 msk torrvara och 2-3 msk socker, anpassa detta efter receptet)
Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Jag är ingen expert på skaldjur och fisk, inte alls. Jag tycker väldigt mycket om lax, i alla former. Brukar även laga torsk ibland, men där tar listan slut… Jag tycker fisk är spännande men det är svårt att börja äta något man inte är van vid
Detta är en ny tårta lite mixat av olika favoritsmaker och recept till mig en underbar nötbotten med en krämig blåbärs och färskost kräm toppad en blåbärsgele och till sist dekoredad med lite färska bär
I helgen var det dags för släktkalas och jag fick uppdraget att göra en av tårtorna, kul såklart. Det svåraste med att baka tårta är att bestämma vilken man ska göra, det finns ju hur mycker som helst att välja på… Samtidigt har jag inte bakat speciellt många så man vågar ju köra lika mycket på känn som med mat
Själva glassen består av det som går under namnet "3-minuters glass", men låter er inte som jag luras att ni har glass på tre minuter, för det är enbart tiden som smeten tar att blanda ihop sedan ska glassen frysas i 4-5 timmar