Gele gelatin recept

Gelé godis med hallonsmak

Gelé godis med hallonsmak

Lägg alla gelatin blad i blöt i kallt vatten. Tillsätt citronsyran och krama ur de blötlagda gelatinbladen och rör ned dem så allt blandas väl
Hemmagjord gelé

Hemmagjord gelé

Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Cheesecake med hallon- Utan gelatin

Cheesecake med hallon- Utan gelatin

Geletopping. När kakan är helt kall och stelnat börjar du gör geletoppingen. En god och frisk cheesecake med smak av vanilj och hallon
Vaniljpannacotta med kryddig gelé

Vaniljpannacotta med kryddig gelé

Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Värm under tiden upp saftsåsen och rör sedan ut det kvarvarande gelatinbladet i den
Chokladpannacotta utan gelatin

Chokladpannacotta utan gelatin

Chokladpannacotta utan gelatin. En god dessert behöver inte vara så komplicerad. Denna krämiga chokladpannacottan gör du på några minuter, sen får den stå och stelna i kylen
Galet god citroncheesecake

Galet god citroncheesecake

Lägg de fem gelatinbladen i kallt vatten. Kör osten, gräddfilen, florsockret, citronskalet, citronsaften och gelatinet i en mixer (eller med elvisp) till en jämn smet

Cheesecake med hallon

Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme i en liten kastrull. Vispa ner gelatinet i fyllningen och bred ut den i formen
Choklad- och passionsfruktmoussetårta

Choklad- och passionsfruktmoussetårta

Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och rör ned dem i den varma chokladen så att de smälter helt
Passionsfrukt Cheesecake

Passionsfrukt Cheesecake

Ta upp och låt gelatinbladen smälta i limesaften. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. 4 st gelatinblad. 1 blad gelatin. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 minuter. 4 st gelatinblad. 1 blad gelatin
Moussetårta med choklad och mango

Moussetårta med choklad och mango

Blanda varm choklad och smält gelatin. Smält gelatinbladen till mangomoussen enligt ovan. Smält gelatinet enligt ovan till gelén
Pannacotta med hallonsås

Pannacotta med hallonsås

Häll på vispgrädde och tillsätt gele socker multi. Lägg gelatinbladen i blöt. Det fungerar om vanlig gelatin + socker fast att det är vegetabiliskt
Myntagelé

Myntagelé

Ta lite vodka i en av burkarna, sätt på locket och skaka om i förväg, dödar bakterierna och får gelen att hålla längre, samma vodka kan givetvis användas till väldigt många burkar
Påskmoussetårta

Påskmoussetårta

Blanda varm choklad och smält gelatin. Smält gelatinbladen till mangomoussen enligt ovan. Ta ½ dl av purén, rör ner i det smälta gelatinet