Den här gången har jag gjort ett sockerfritt gelégodis med vårt svenska superbär, svartavinbär. Sprängfyllt med antioxidanter och vitaminer, dessutom växer det över hela landet så många av oss har chans att plocka det svarta bäret helt gratis
De röda vinbären mognade först och väntade in de svarta för att blandas i kastrullen för saftkok. Parfaiten är enkel att göra och med en god blandning av sötman, chokladen och de syrliga vinbären
Nu skulle jag vilja testa det på svartavinbär det borde bli så gott. Detta är lite pilligt men värt allt pyssel för smaken är något helt annat en köpta geléhallon och alla som fått smaka har älskat dem
Skär upp din stek i cirka 5 mm tunna skivor och servera med kokt potatis, syltlök, gelé på svartavinbär, rönnbär eller portvin (eller någon annan gelé) och pressgurka
motsvarande en buljongtärning (flytande, gele eller tärning). två nävar svartavinbär, eller lingon. Skulle varit ute i skogen med goda vänner i helgen, men på grund av tid och väder bestämde vi oss att stanna hemma istället
Ös upp svartvinbärsgelén till drygt hälften på väl rengjorda burkar. Måtta upp vattnet i en kastrull och koka dina svartavinbär tills de har mosats, cirka 10 minuter. Häll svartvinbärsmassan i en silduk och låt självrinna i 30 minuter. Tillsätt 9 deciliter socker per liter avrunnen vinbärssaft och rör om. Låt koka upp igen och koka sedan svartvinbärsgelén kraftigt i 10 minuter utan lock och omrörning
Den serverades med potatisgratäng,gräddsås av skyn, äppelmos och vinbärsgelé. Skär upp steken i cirka 5 mm tunna skivor och servera med kokt potatis eller potatisgratäng, syltlök,gelé på svartavinbär, rönnbär eller portvin (eller någon annan gelé) och pressgurka