smör och ströbröd/vetemjöl till formen. Eftersom det är den ljuvligaste sommaren just nu och jordgubbarna är i säsong (åtminstone här vart jag bor) blev valet rätt så enkelt, en jordgubbstårta på helt klassiskt vis
Men - den höll, till min stora glädje och lättnad. Blommiga klänningar, rosa drinkar, solglasögon och sommarhits - och så en jordgubbstårta på det, såklart
Ni som följer mig på Instagram - @vardagsmatalajess - såg att jag hade fixat både smörgåstårta och jordgubbstårta på jobbet igår som vi mumsade i oss tillsammans
Ingredienser1 apelsin1 tårtbotten (3-delad)1 l jordgubbar½ glas röd vinbärsgelémyntablad (till garnering)rivet apelsinskalMousse100 g vit blockchoklad3 dl vispgrädde3 äggulor1 msk florsocker Gör så härPressa saften ur apelsinen och skeda den över bottnarna
Hacka samman mjöl, socker, äggula och margarin till en deg eller kör den i en matberedare. Vispa ihop ingredienserna till vaniljkrämen och häll den över den halvgräddade degen