som på frukttårtor med gele´om ni sett dem. tårtor. Som jag skrivit för ett tag sedan, så valde jag att själv både baka och göra tårtan till Linus konfirmation
Gelen. Tillsätt mjölblandningen i smeten. Vispa grädden hårt och vänd till sist ner den i smeten. (Skaka till formen och försök jämna till ytan så mycket det går) Låt den stelna i kylen
Gelen. Mixa sedan till pure smaka av om det behövs mer socker och ev citron för syran. Ta upp tårtan från frysen och häll på gelatinet och ställ till baka tårtan i frysen/kylen en stund igen så gelatinet stelna
Båda blev otroligt uppskattade, så de kommer helt klart bakas flera gånger till här hemma. Snart tar vi fram tårtorna igen, då det vankas lite mer födelsedagsfirande, eftersom det faktiskt är idag den stora dagen egentligen är
Grädda i 175 grader i cirka 60 minuter eller tills den släpper kanterna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och sikta ner växelvis med vattnet
Denna tårta är väl ett av de roligaste teman jag jobbat med och i tillägg min första våningstårta. och byggde tårtorna med mousse och bottnar i springformar så moussen kunde stelna utan att rinna av bottnarna
1Mät upp socker, vatten och glykossirap i en kastrull och värm sedan försiktigt tills allt har löst sig. 1Blanda ned ditt gelatin i kastrullen efter du har tagit det av plattan och rör om tills det är slätt. 1Tillsätt den kondenserade mjölken i blandningen och rör om
När det kommer tilltårtor, så är jag långt ifrån något annat än en anständig hemmakonditor. Det är en ren nödvändighet, även fast jag gärna vill komma tillbakatill gamla klassiker på ett nästintill tvångsmässigt vis