Getostpaj med kesella recept

Getostpaj med salami

Getostpaj med salami

Gör på samma sätt som med den klassiska pajdegen, men tillsätt kesella istället för vatten. Kesellan gör att pajen inte blir lika frasig
Getostpaj med salami

Getostpaj med salami

Nagga pajbottnen med en gaffel. Servera pajen tillsammans med en god sallad. en grön paprika2 dl rucolasallad, grovhackad100 g getost på rulle3 st ägg250 g kesella1 dl mjölk0,5 tsk salt till fyllningen1 krm nymalen pepparGör så här. 3 Kavla eller tryck ut degen i en osmord pajform, gärna med löstagbar kant, som mäter 24–26 centimeter i diameter. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter cirka 26 centimeter i diameter. 5 Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar. 250 g kesella
Getostpaj med prosciutto

Getostpaj med prosciutto

Rör ut Kesellanmed ägg och mjölk. Lägg purjolöken i botten på det förgräddade pajskalet och fortsätt med paprika och kronärtskocka

Paj med getost och salami

Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar. kesella, mager. kesella. 3 dl dinkel- eller vetemjöl 2 krm salt 75 g kallt smör ¾ dl kesella, mager Fyllning. ½ dl pinjenötter 100 g tunt skivad salami 1 burk grillad paprika, 200 g 2 dl grovhackad ruccola 100 g getost 3 ägg 250 g kesella 1 dl mjölk ½ tsk salt 1 krm peppar Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tryck ut i en osmord pajform med löstagbar kant, ca 25 cm i diam

Getostpaj med prosciutto

 Rör ut Kesellanmed ägg och mjölk.  Lägg purjolöken i botten på det förgräddade pajskalet och fortsätt med paprika och kronärtskocka

Krämig körsbärstomatpaj

Fler tips på goda pajer som passar fint till kräftkalaset är getostpajmed pinjenötter, prästostpaj och ostpaj

Anyone for picnic?

Så här års är det underbart med picnic. Glöm inte att kolla upp platsen först – den fina gräsmattan eller stranden du tänkt dig kan ha blivit hemsökt av en flock kanadagäss ¦ Investera i några rejäla plastburkar med lock

2 mycket smarriga pajer

Fräs grovhackad spenat tillsammans med löken i lite olivolja. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar