Jag spetsade årets glögg med Calvados, som min Kusin i Tyskland gjort på sina egna äpplen. Luciaglögg. Sila av kryddorna och värm försiktigt glöggen med calvados efter tycke och smak
Rykande färska från ugnen med en liten kopp glögg eller varm choklad. För att få ut maximal smak från saffranet låter jag det dra i en blandning av alkohol (denna gång calvados) och socker
Tips är att ta undan några dl till alkoholfri äppelglögg och ha för de som vill ha utan alkohol. värm upp glöggen och se till att du inte får med så många kryddor i glasen när du skopar upp den
Ett supergott alternativ till varm choklad eller glögg, inte så sött heller. Sedan kan man ju tillsätta lite annat gott som höjer kroppstemperaturen, som calvados till exempel
I söndags hade jag och maken ett mycket trevligt glöggmingel för vänner och släktingar. Passar lika bra till glöggminglet som till nyårsfesten (eller som mingelmat på vilken trevlig tillställning som helst)
Prova , prova, ofta blir det skit, ibland blir det bra, sen den där hundrade gången , så ler gudarna mot dig, se på pepparkakor med Roquefort och Glögg, om någon sagt det för tjugo år sedan, så hade vederbörande blivit idiotförklarad
I Vinfabrikens glöggsortiment hittar vi även svensk äppelglögg med eller utan alkohol samt en starkvinsglögg på svenska vinteräpplen som spetsats med fransk calvados