Ska ni dricka glögg i helgen. Den här gången rostade jag mjukpepparkaka i ugnen så skivorna blev lite krispiga och använde dem som kex som jag sedan toppade med brieost och fikonmarmelad
Men det är lite mysigt att fixa klart det sista medan man dricker fördrinken (som i det här fallet var glögg) och uppdaterar varandra om vad som hänt sedan sist
Glögg- och fikonmarmelad. Häll över glöggen (och tillsätt eventuellt vaniljsocker). Om du vill ha du låta fikonen ligga i glöggen i sisådär 30 minuter innan du kokar ihop marmeladen. Glögg- och fikonmarmelad (ca 3 dl). 4 dl glögg (alkoholfri eller 2,2%). 4 dl glögg (alkoholfri eller 2,2%)
Ett attans så smarrigt glöggsnacks är dessa krustader fyllda med fikonmarmelad och ädelost. Vi hann även med att leka paketlek, dricka bubbel, glögg och äta bagels
Fikonmarmelad är också jättegott, sött och juligt till ädelostkrustader men eftersom jag använde fikonmarmelad på ett annat glöggtilltugg ville jag variera mig lite och valde då aprikoser den här gången
Man bjuder bara in vännerna på lite glögg. Kanske funkar Fikonmarmelad & St. Den är fräschare, apelsinpigg och inte alls lika russinsöt som svensk glögg
Underbara briocher med fikonmarmelad till en lyxig frukost eller med vällagrad ost till glögg. Vi rekommenderar att du använder degrullen för att göra dessa
Några av dessa bredde jag ädelostcreme på (gräddädel blandat med philadelphiaost) och ställde fram burkar med glöggkokta aprikoser och fikonmarmelad så fick gästerna ta själva om de så önskade
Från vänster philadelphiaost och syltad ingefära, chévre och fikonmarmelad med valnötter, ädelost och glöggkokta aprikoser samt philadelphiaost och lingon
Årets glögg passar bra till klassiska afternoon-tilltugg såsom nybakta scones tillsammans med en starkare ost och fikonmarmelad eller rökt lax med dillcrème på en toast