De passar superbra till glöggen. 1 tsk malen ingefära. 1 tsk malen ingefära. Det här är en form av den traditionella kolakakan, fast här med de karaktäristiska pepparkakskryddorna
Från första början var min tanke att jag skulle göra en vit glögg på en bas av flädersaft. God Glögg. Tillsätt det vita vinet och värm glöggen varsamt, utan att den får koka
Årets recept av chili/vaniljglögg. 6-7 riktigt grov ingefära. Potatisen skars i klassiska skivor, de förbannat torra fikonen delades på 4, ingefäran skalades och skivades, ögat torkades fritt från ingefäraskvätt, aplesinen skalades och skivades och chilifrukterna kärnades ur samt skivades. Glögg, dunderglögg, dunder, glöggkryddor, vinglögg, göra egen glögg 5 liter mörk folköl. 6-7 riktigt grov ingefära
Nu är det dags att sätta årets glögg. Jag satte min glögg 1/11 så den är klar till Lucia, ska bli så gott att smutta på rykande varm glögg. Man ska låta glöggen stå i 3 veckor men jag låter min stå i 6veckor. 1 bit färsk ingefära (ca 5 cm). 1 bit färsk ingefära
Luciaglögg. I år blev det en Äppelglögg som fick se dagens ljus i mitt kök. Tycker det är roligt att experimentera fram lite nya smaker, då den köpta glöggen ofta är väl söt
Visst var det gott, men påminner inte ett dugg om glögg. 4 dlsocker5 dlvatten4 stkanelstänger1 stvaniljstång, delad och urskrapad 1bit(ar)ingefära, stor bit skalad och skivad20 stgröna kardemummakapslar (valfritt)10 stkryddnejlikor1 stskalet av ekologisk apelsinTill servering1literginger ale, cider eller bubbelvatten5 dlgranatäpplejuice1 stgranatäpple, kärnorefter smakblandad frukt i bitar t
Toppa glöggen med valfri rom. 1 st ingefära. 1. Börja med att värma upp en flaska rött vin. 2. Tillsätt sedan samtliga ingredienser och låt sjuda i ca 5 min