Jag önskar sannerligen att jag kunde fånga på bild hur gott det här var. Jag hade egentligen tänkt göra en vanlig rödvinssås till den ugnsbakade nötytterfilén, men eftersom det stod en flaska med lite glögg kvar efter julens utsvävningar så bestämde jag mig för att sätta sprätt på såsen med den
Jag brukar göra en glöggsås som är grymt god. Glöggsåsen hittar ni här. Ädelostfyllda biffar med glöggsås, 4 pers. Gör under tiden glöggsåsen och låt den koka i 5 minuter
Till biffarna serverade jag hemmagjord potatismos och en ny favoritsås – nämligen en glöggsås gjord på grädde, fond, soja, svartvinbärsgelé och glögg som blev så gott
Servera den varma kakan med glöggsås och kulor av vaniljglass. Vill man inte göra sin egen glöggsås så går det precis lika bra att ta den glögg man har hemma och gör på följande sätt
När vi kommer till huvudrätten så åt vi alltså ryggbiff, vitlökssmörhasselbackspotatis med brynt rosmarinsmör, vitlöksfräst brysselkål och en rödvins- & glöggsås
Vi åt inte julmat på annandagen, utan M drog fram grillen och så helgrillade vi fläskfilé och åt till det mammas klyftpotatisgratäng, varma festliga grönsaker och glöggsås