) Jag fick nämligen en förfrågan här på bloggen om rabarberrecept, och blev då inspirerad till att göra en helt laktosfri och sockerfri glass där den ena har smak av rabarber och den andra har smak av lemon curd
[Recept]. Laktosfri och glutenfri glasssandwich. Det var verkligen en utmaning att få ihop en roligare efterrätt på så begränsade ingredienser, men efter mycket research och letande efter inspiration gjorde jag en banan-cookie-sandwich som var fylld med vanilj- och mesquita-bananglass
Häll smeten i glassmaskinen och kör till önskad konsistens. Ifall en inte har glassmaskin så går det lika bra att frysa in och ta ut glassmeten var halvtimme i en-tre timmar och röra runt
Servera den varm med vaniljsås eller glass eller kesella eller annat som du gillar. Receptet. Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
[Recept]. Laktosfri kvarg. Resultatet blev banansmulpaj med nötter, lite kanel och honung, som jag serverade som paj med vaniljglass till min grekiska mormor och morfar
Det går bra med laktosfri). Öppna försiktigt påsarna och skopa ut din glass. Du kan enkelt variera glassen genom att ha i div frukt eller bär efter att den är klar
Merparten av de nya KRAV-märkta glassarna kommer från företaget Artisan glass, som lanserar allt från traditionella smaker till oväntade smaker som till exempel Älggräs
Jag valde också att servera kladdkakan med hallon, färska päron, kokos och glass istället för kolasås, torkade päron och kolatoppar, som i originalreceptet
Servera kakan som den är eller med vaniljsås eller glass. Hittade ett recept på nätet på en blogg som heter Syster och yster lagar mat som jag gjorde om till ett mjölkfritt och naturligt glutenfritt