Vi har tjuvstartat med våfflor innan våffeldagen. Jag var faktiskt inte medveten om när våffeldagen skulle infalla eller ens om den hade infallit redan
Sylt och grädde som är den svenska standarden är svår att hitta på menyerna. De serveras stora som dasslock, och gärna dränkta av tillbehör som vaniljglass, jordgubbar och grädde
Det är ju inget fel på våfflor men inga närproducerade krav-ekologiska produkter i världen kan uppväga det faktum att glassen innehåller jordgubbssylt istället för färska jordgubbar
Lägg på glass, färska bär eller sylt och rulla ihop den. Här är den fylld med glass och färska bär. Denna rulltårta är perfekt att ha färdig i frysen och bara ta fram och skiva upp
Kör i mixer och pressa genom en nötmjölkspåse ( går bra med en bomullspåse man gör saft och sylt i). När man tar en paus i trädgårderandet kan det ju sitta bra med lite ny nyttig energi - varför inte prova en supergod krämig raw foodglass
från Falköpingsmejeri, äggen från Skara och sylten från Halland. Merparten av de nya KRAV-märkta glassarna kommer från företaget Artisan glass, som lanserar allt från traditionella smaker till oväntade smaker som till exempel Älggräs
När jag ändå höll på att baka så kändes det ju smidigare att de kom hem och fikade hos oss än att jag skulle halta upp med en pajform och en massa glass